avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale vanzare autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

vanzare autoturism

Buna ziua, doresc sa vand un autoturism inmatriculat pe care l-am cumparat fara nici un document de vanzare cumparare cu proprietarul. toate actele masinii sunt pe numele proprietarului. Acum vreu sa-l vand , ce acte trebuie sa fac cu acest cumparator? multumesc!
Cel mai recent răspuns: fagaras1955 , utilizator 17:02, 27 Decembrie 2017
Daca nu aveti niciun act pe numele dvs sau o imputernicire autentificata notarial nu puteti vinde autoturismul. Pentru simplul motiv ca nu sunteti proprietarul bunului.

Ce parere ati avea daca cineva va vinde casa? Doar nu are acte pe ea!

Nu veti gasi un cumparator care sa fie disponibil la o astfel de tranzactie iar daca il veti gasi, in viitorul mai apropiat sau mai indepartat veti ajunge prin instanta de judecata sa fiti obligat sa "deveniti" proprietarul masinii "in acte".
In momentul de fata dv sunteti detinatiorul unui vehicul pentru care nu puteti proba ca va apartine
Nefind proprietarul vehiculului,acesta nefiind inregistrat pe rolul dv fiscal,dv legal nu puteti incheia documente de tranzactionare a acestuia
Pentru a putea parcurge procedura de vanzare bun mobil ,dv trebuie sa figurati in documentele vehiculului drept proprietar,calitate in care puteti solicita certificat fiscal si fisa de radiere auto-obligatorii pentru incheierea documentului de vanzare cumparare auto
Incercati sa obtineti o imputernicire de la proprietar, daca va doriti acte, va trebui sa il actionati in judecata. Mai exista varianta sa vindeti, la fel cum ati cumparat, fara acte. De putut se poate, doar si dvs ati facut la fel.
Asigurat-va ca in cazul in care veti fi chemat in judecata, sa aveti si dvs pe cine chema, facat-i cumparatorului macar o copie dupa buletin ( sa fie al lui :) )
multumesc, sarbatori cu bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism ca mostenitor silcat silcat Buna seara. As dori sa vand un autoturism dobandit prin mostenire - deces tata - mostenitori eu si fratele. Cumparatorul nu a mai dorit sa astepte sa ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism instrainat fara act de vanzare/ cumparare FloAp FloAp Buna ziua, As dori sa radiez un autoturism dar problema este ca l-am instrainat fara a face act de vanzare/cumparare unui prieten, urmand sa facem actele ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism de aproximativ 5 ani și ne luat in evidentele poliției de către noul proprietar dana capitanescu dana capitanescu In anul 2014 am vândut un autoturism cu contract de vânzare cumpărare, certificat fiscal și tot ce trebuie, ca noul proprietar sa poată înscrie mașina ... (vezi toată discuția)