avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu de odihna

La nivel de unitate am incadrata o persoana care cumuleaza si o alta functie. Pentru functia cumulata nu are un nou contract de munca ci beneficiaza de un spor de 50% din salariul functiei cumulate conform prevederilor CCM. As dori un punct de vedere legat de modalitatea de calcul a indemnizatiei de concediu de odihna in sensul daca in acest calcul intra si sporul de 50%. Aceeasi intrebare si in situatia in care salariatul nu beneficiaza de sporul de cumul de functii ci de o suma suplimentara acordata pentru atributii suplimentare, care execed fisei postului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:35, 14 Octombrie 2009
Art. 145 (1) din Codul muncii
"Pentru perioada de concediu de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca"

Deci, in ambele cazuri, veti lua in considerare aceste sporuri sau suma suplimentara.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
Isa Radov, Consultant resurse umane
Codul Muncii -Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Articolul din codul muncii vorbeste doar de indemnizatii si sporuri cu caracter permanent. Unde pot gasi definirea sporul pentru cumul de functii ca spor permanent. In ceea ce priveste suma acordata in plus pentru atributii suplimentare eu am privit-o ca un adaos. Este oare corect? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
ContSters79654, utilizator
Sporul ptr cumul de functii il primiti in fiecare luna? Presupun ca da, pe toata perioada cat aveti cumul de functii. Iata ca el este spor permanent.
Logica este aceeasi si pentru indemnizatia de atributii suplimentare.

Cat timp indepliniti activitatea/activitatile veti primit sporuri sau indemnizatii sau cote fixe, etc.
Deci vor fi luate in calcul la stabilirea veniturilor ptr CO.

Asa cum v-a spus si colega Angel 2007, se iau in calcul veniturile realizate in ultimele 3 luni. Atunci aveati sporuri si indemnizatii? Daca da, atunci le veti avea si pe perioada concediului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu odihna Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna lili2003stoica lili2003stoica lucreaza cineva in sanatate? poate spune cineva cum se calculeaza concediul de odihna (care este baza de calcul) al unei asistente care in afara salariului de ... (vezi toată discuția)
calculul indemnizatiei de concediu mihialescu mioara mihialescu mioara Cum se calculeaza indemnizatia de concediu la o societate comerciala, pentru un salariat care lucreaza in program inegal de lucru si care are specificat in ... (vezi toată discuția)