avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restrangere de activitate in invatamantul primar.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restrangere de activitate in invatamantul primar.

Buna ziua !As dori sa stiu daca se depun dosare pentru restrangere de activitate la nivelul intregii unitati cu personalitate juridica(incusiv structurile) in cazul invatatorilor .Daca ati putea sa ma ajutati si cu baza legala(articole,legi,etc.)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 27 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art.65
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

art.66
Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă.

art.68
(1) Prin concediere colectivă se înţelege concedierea, într-o perioadă de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu ţin de persoana salariatului, a unui număr de:
a) cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţi;
b) cel puţin 10% din salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 100 de salariaţi, dar mai puţin de 300 de salariaţi;
c) cel puţin 30 de salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi cel puţin 300 de salariaţi.
(2) La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, potrivit alin. (1), se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare salariati eleodor-popescu eleodor-popescu care este numarul maxim de salariati care poate fi disponobilizat pentru a nu fi considerata disponibilizare colectiva? (vezi toată discuția)
Concediere babaangi babaangi Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Unitatea are incadrati 40 de salariati. Poate concedia singular - temporar - 9 salariati pentru 4-5 luni de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva apetra apetra exista un procent din nr total de salariati disponibilizati peste care daca se trece intram la categoria concediere colectiva? reglementare? (vezi toată discuția)