@ynocentta,
Ca sa nu intram in alte amanunte, asociatia mea are incheiata o conventie de plata cu o societate comerciala aflata la parterul blocului. Din conducta noastra de apa, acest agent economic primeste apa si foloseste si canalizarea blocului.
Cum spuneam, avem incheiata o conventie de plata prin care este stipulat si acest deziderat: daca nu achiti c/val serviciilor timp de 2 luni consecutive, as. prop. poate sista furnizarea apei.
In aceste conditii, agentul economic poate sa merrga si la Haga, ca pana nu achita consumatia, nu i se da drumul la apa.
Fiti atenta ca am specificat chiar in primul rand ca as. prop. trebuie sa aiba incheiata o conventie de plata, da? Apoi, cand dvs. o sa lucrati in domeniu, atunci sa vedeti ce masuri practice o sa luati pentru ca noi proprietarii trebuie sa achitam luna de luna facturile, altfel furnizorul ne sisteaza noua furnizarea apei...
Din fericire, la noi nu s-a intamplat ca agentul economic arondat la blocul nostru sa nu-si achite obligatiile catre asociatie, poate si din acest motiv, de sistare a serviciilor oferite de catre asociatiei.
Am explicat cele de mai sus, doar o sa intelegeti cum sta treaba cu crearea unei pagube si ce masuri trebuiesc luate pentru ca paguba sa nu mai creasca... Lasati, ca instantele au si alta treaba pe lumea aceasta, nu neaparat sa ne spuna noua care ne sunt competentile cu privire, doar la acest aspect.
Noi, aici pe forum nu am negat ce ne-ati mai spus;
...revin cu precizarea ca instanta de judecata in numeroase spete a hotarat ca asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa sisteze furnizarea utilitatilor catre debitori
Eu am un exemplu la mine in asociatie, cand instanta a fost de acord cu masura luata de catre asociatie, astfel ca debitorul si-a achitat tot debitul si a si plecat in lumea lui, dupa ce si-a instrainat locuinta.
Apoi, nu pot sa cred ca o as. prop. nu poate sa determine o societate careia ii livreaza servicii si utilitati sa si le achite. Nu va suparati, cineva nu trebuie sa faca parte din conducerea acelei asociatii!