avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce pasi trebuie facuti pt a actiona in judecata un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce pasi trebuie facuti pt a actiona in judecata un proprietar rau platnic?

Buna ziua. As dorii sa aflu pasii pt actionarea in judecata a unui proprietar care a acumulat datorii catre Asociatie. Este vb de o pers juridica care are sediul la parterul blocului. Daca ii voi trimite prima somatie sunt sigur ca nu o va primi. Daca i-o duc personal ca sa semneze de primire va refuza sigur (s-a mai intamplat), prin posta la fel, nu ridica corespondenta. Atunci cum as putea proceda pt a inmana aceasta somatie? Cu ce sfaturi ma puteti ajuta in ceea ce priveste actionarea in judecata? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pref0022 , utilizator 19:00, 29 Decembrie 2017
Va multumesc pentru atentia acordata acestei intrebari. Problema este in felul urmator: este vb de o pers juridica care isi desfasoara activitatea la parterul blocului. Din cate imi amintesc nu stiu daca are acordul vecinilor, dar asta-i alta problema. Noi, conducerea Asociatiei am fost la managerul firmei si i-am propus incheierea unei conventii amiabile intre dumnealor si Asociatie, precizand si invocand unele art din legea 230/2007, Acesta a refuzat verbal si noi atunci i-am trimis o notificare oficiala in acest sens, primind un exemplar, invocand din nou acele art si i-am precizat ca in urma refuzului, Asociatia isi rezerva dreptul de a proceda intocmai acelor art. In termenul legal de 30 zile, acesta nu a raspuns in niciun fel notificarii noastra, drept pt care i-am introdus la intretinere un nr de 20 de pers numai pentru plata apei reci, fiind singurul lucru de care beneficiaza si depinde de Asociatie. Pt restul are incheiate contracte separate. Domeniul acestuia de activitate este legat de sport, avand un nr mare de pers pe luna care beneficiaza de apa noastra si plus consumul de energie electrica inregistrata de contoarul care inregistreaza consumul pompelor de apa care alimenteaza tot condiminiul, inclusiv spatiul acestuia. Ca sa va raspund la intrebare, nu putem sa-i oprim apa rece, procedand asa comitem un abuz si sigur suntem pasibili de judecata. De cand i-am introdus acest nr de pers la intretinere, acesta a incetat sa mai plateasca cotele de intretinere, fara nicio alta explicatie, acumuland cu fiecare luna in parte restante din ce in ce mai mari, inclusiv penalizarile de rigoare care se aplica cfm hotararii Ad. Gen. Din acest motiv am pus acesta intrebare, fiindca mai mult ca sigur actionarea in judecata va fi urmatorul pas si nu cunoastem pasii de urmat. Ca sa va raspund anticipat la alte intrebari privind penalizarile, avem hotarare in acest sens, precum si cuantumul, avem si hot Comitet executiv unde se precizeaza introducerea acelui nr de pers, avem si acea notificare, ar mai fi trebuit si altceva ca sa nu avem probleme atunci cand vom demara procedurile in instanta? Astespt cu mare interes opiniile d-voastra in acesta problema, fiind cele mai in masura datorita experientei acumulate in timp. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
pref0022, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs. ati inaintat propunerea de intocmire a Conventiei de plata, si dumnealui, patronul a refuzat, atunci aveti Legea de partea dvs. - ati observat, va da dreptul de a o intocmi, in conditiile decise de catre com. ex. si sa o trimiteti patronului prin scrisoare recomandata cu raspuns platit. Daca acesta nu se oboseste sa o primeasca in termen de 10 zile, atunci scrisoarea se intoarce la dvs. Nu desfaceti scrisoarea, o pastrati si o sa o atasati in documentele de chemare in instanta.
Chemarea in instanta nu este cine stie ce filosofie. Ori cautati aici in forum, ori mai asteptati sa treaca cele sarbatori de iarna si eventual mai discutam, poate pe mesaje private. Bine ar fi sa apelati la serviciile unui avocat. Puteti intreba si la judecatorie ce documente sunt necesare pentru chemarea in judecata a unui rau-platnic. Internetul este plin de asemenea exemple.
Este o cerere tip, se arata pe scurt motivele chemarii in instanta, atasati o copie a CIF-ului, copii in 2 ex. (una pentru judecatorie si cealalta pentru comunicare -m care va ajunge la parat), copii dupa fiecare lista de plata aflata in intarziere, copii dupa situatia centralizata a situatiei penalizarilor.
Cum spuneam, este bine ca tot ce trimiteti la judecatorie sa fie intocmite 3 ex. 9un ex. pt. asociatie). Apoi urmariti dosarul si vedeti ce va mai cere instanta (copii dupa procese verbale, regulamente interne, corespondenta cu agentul economic, etc.)
Reprezentarea asociatiei se face de catre presedintele as. prop.
Va dorim mult succes!
Va multumesc. Asa am facut. Am gasit pe net si somatie si cerere si pasii. Dupa sarbatori, noi C. Ex. vom lua o decizie in privinta declansarii procedurilor de actionare in judecata. Sarbatori fercite!
Va multumesc. Asa am facut. Am gasit pe net si somatie si cerere si pasii. Dupa sarbatori, noi C. Ex. vom lua o decizie in privinta declansarii procedurilor de actionare in judecata. Sarbatori fercite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta pentru neplata datoriilor B.Constantin B.Constantin buna ziua.as dori sa va intreb ce se poate face in cazul in care un vecin are datorii de peste 2500 lei la intretinere si refuza sa vorbeasca cu ... (vezi toată discuția)
Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)