avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Norme I S C
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Norme I S C

Am construit un garaj in Ilfov. Pina sa-mi iasă autorizatia, l-am dat gata. Am plătit amenda pt intrare in legalitate si mi s-a eliberat autorizația, pt ca aveam Certificatul de Urbanism si toate avizele in regula. Acum întreb : mai trebuie făcută recepția ? Mai trebuie depus ceva (si ce anume) la ISC ? (ptr ca ISC-ul nu-mi raspunde neam) Mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
sarradicati, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion aurel , utilizator 21:38, 7 Ianuarie 2018
Trebuia sa cereti avizul ISC pentru inceperea lucrarilor de ctii. si sa platiti o taxa.
Este necesara receptia lucrarilor de ctii. Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_458...
Este posibil sa fiti vizitat de inspectorii ISC, sa vi se ceara documentele necesare si dupa caz, puteti primi o amenda contraventionala.
Nu cred ca amenda a fost data pentru ”intrare in legalitate” ci pentru construire fara autorizatie si in procesul verbal s-a dat un termen pentru intrarea in legalitate.
Procesul verbal de receptie reprezinta titlul de proprietate asupra constructiei respective. La inceperea lucrarilor sau dupa emiterea autorizatiei trenuia sa instiintati ISC despre inceperea lucrarilor si sa platiti la ei o taxa de 0,1% din valoarea constructiei, intarzierea se penalizeaza cu 0,15% pe zi.
Aventi nevoie de procesul verbal de receptie pentru intabularea imobilului, pentru vanzare/donatie sau altfel de instrainare, pentru declararea la directia taxe si impozite in vederea impunerii etc. Se plateste o taxa la efectuarea receptiei.
Recomandarea mea este sa incercati sa obtineti procesul verbal de receptie, daca tot aveti deja autorizatia de construire. Daca ati respectat autorizatia de construire procesul verbal de receptie este doar o formalitate, totusi costa ceva dar nu exagerat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe la inspectoratul de stat in constructii de 0,1 si 0,7% crynaku crynaku Am construit o anexa gospodareasca agricola in regie proprie in anul 2011 ,am platit taxa de autorizatie catre primarie s-a facut si receptia lucrarilor la ... (vezi toată discuția)
Taxa isc nalbarugeorge nalbarugeorge a fost o autorizatie de constructie eliberata in 2009 cu proces verbal de receptie lucrsri si taxa isc platita la inceputul lucrarii. am eliberat alta ... (vezi toată discuția)
Evitare amenda isc neanuntare incepere lucrai henton henton Buna ziua, se da urmatoarea problema, in anul 2013 am scos autorizatie de constructie , am anuntat la primarie data inceperii lucrarilor , am platit taxa de ... (vezi toată discuția)