avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor fals - contract v-c cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor fals - contract v-c cumparare fals

Buna ziua,

sper sa ma puteti ajuta si pe mine in urmatoarea problema:

Bunica mea a decedat in 2005, bunicul in 1985. Impreuna au avut 3 copii: tatal meu si inca 2 unchi ( fiecare a avut la rindul lor copii – deci mostenitori ). Toata actiunea se petrece in provincie.
In 2002 a decedat tatal meu, anul trecut unul din unchii mei a decedat, raminind in viata doar unul dintre unchi.
Trec peste povesti, neintelegeri, scandaluri … etc., pt. ca astea au stat la baza celor ce urmeaza.

Unchiul ramas in viata, cu o luna inainte ca fratele lui sa moara s-a dus la notariat si a declarat ca e unic mostenitor pe casa parintilor lui ( bunicilor mei ) si a obtinut astfel un cert mostenitor fals, in care e declarat unic mostenitor. A fost ajutat de persoane ‘ binevoitoare ’, care la final i-au ‘furat’ casa.

Anul tecut, ducindu-ma la inmormitarea unchiului meu, am vrut sa fac actele necesare mostenirii, impreuna cu varul meu ( fiul unchiului decedat ).
Am aflat astfel ca exista un cert. mostenitor fals si am incercat sa facem toate demersurile necesare: plingere la politie, la camera notarilor, s-a deschis o ancheta penala, am deschis proces pentru anularea cert. most., pentru declaratii false … etc.

A ramas ca varul meu, impreuna cu un avocat, sa se ocupe de toata treaba, iar eu am plecat acasa.
Surpriza …. dupa citeva luni am aflat ca nu s-au mai prezentat la proces, ca procesul a fost suspendat, iar varul meu nu a mai raspuns la telefon.

Acum am aflat ca in apartament sta altcineva ( deci probabil exista un act de v-c fals ) si ca unchiul meu a ramas fara casa, pentru ca asta a fost motivul pt care a fost „ajutat” sa faca el toate actele.

Se mai poate face ceva in acest sens? Mai exista vreo posibilitate sa recuperez casa? De asemenea imi este foarte greu sa ma tot duc acolo, pt ca e o distanta de 400 km si nu am cu cine sa-mi las copilul ( mic ). Pot imputernici un avocat?

Va multumesc.
nu va ramane decat sa promovati o actiune in constatarea nulitatii absoulute partiale a CM pe care l-a obtinut unchiul dvs.
precum si anularea actelor subsecvente care s-au incheiat ca urmare a acelui CM.
referitor la intrebarea dvs, da puteti incheia un contarctd e asisitenta juridica cu un avocat, care in baza imputernicirii avocatiale sa va reprezinte.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
ContSters97658, utilizator
Avand in vedere ca procesul de constatare a nulitatii certificatului de mostenitor este suspendat, va sfatuiesc sa formulati o cerere de repunere pe rol a dosarului, dar numai sub indrumarea unui avocat care sa va sustina in demersul d-voastra.
Va multumesc frumos.

Da, dar mai am sanse de cistig? Mai pot eu recupera ceva din apartament?
Cel care a cumparat era probabil de buna credinta si habar nu a avut de toata tarasenia. El ma ( ne ) despagubeste pe mine acum?

Cit poate dura un astfel de proces? Si cit poate sa coste? :(
Cit timp poate fi un proces suspendat? Se poate el "anula" dupa o anumita perioada de timp, in care nimeni nu a mai facut nimic?

De asemenea, la toate plingerile mele depuse ( politie, cam. notarilor etc ) nu tb sa primesc un raspuns? Nu am primit nimic.
cauzele civile se perima intr-un an de la data de la care partea a lasat cauza in nelucru.
sanse aveti si mari.
ea trebuie sa isi garateze cumparatorul de evictiune.
cu privire la durata procesului cine stie! poate dura.
dar se merita sa incercati!
Sanse... in functie de actele si faptele direct legate de problema!
Daca sta cineva acolo nu e musai sa existe contract de vanzare, ca si eu stau intr-un imobil si nici vorba ca e al meu!
Daca din atata fapte ati concluzionat ca e vandut, atunci o actiune in justitie pe tot asa concluzii nu prea are sanse...
Nu stim daca tatal dv. a acceptat mostenirea dupa parinti, ca daca nu, parca vad ca ramane certificatul in picioare!
NU stiu daca ati platit impozit pe imobil sau cine a platit, daca exista CF si ati notat ceva pe-acolo...
Intai adunati acte si mergeti la un avocat sau imputerniciti pe cineva sa faca asta pentru dv. Nu e ieftin, dar mai scump va ajunge anulare si mostenire dezbatuta si partaj eventual...
INtai adunati date ca sa puteti sti daca aveti sanse reale de castig.
Succes!

Alte discuții în legătură

Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Succesiune eva_celebrity eva_celebrity Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)
Frații tatălui meu decedat vor să împartă moștenirea între ei. eu am vreun drept, ca singur nepot al lor? IulianR IulianR Buna ziua!As dori si eu o informație dacă se poate.Problema mea sta in felul urmator,mi a decedat bunicul prima data,(nu a avut loc succesiune),din casatoria ... (vezi toată discuția)