Buna ziua,
sper sa ma puteti ajuta si pe mine in urmatoarea problema:
Bunica mea a decedat in 2005, bunicul in 1985. Impreuna au avut 3 copii: tatal meu si inca 2 unchi ( fiecare a avut la rindul lor copii – deci mostenitori ). Toata actiunea se petrece in provincie.
In 2002 a decedat tatal meu, anul trecut unul din unchii mei a decedat, raminind in viata doar unul dintre unchi.
Trec peste povesti, neintelegeri, scandaluri … etc., pt. ca astea au stat la baza celor ce urmeaza.
Unchiul ramas in viata, cu o luna inainte ca fratele lui sa moara s-a dus la notariat si a declarat ca e unic mostenitor pe casa parintilor lui ( bunicilor mei ) si a obtinut astfel un cert mostenitor fals, in care e declarat unic mostenitor. A fost ajutat de persoane ‘ binevoitoare ’, care la final i-au ‘furat’ casa.
Anul tecut, ducindu-ma la inmormitarea unchiului meu, am vrut sa fac actele necesare mostenirii, impreuna cu varul meu ( fiul unchiului decedat ).
Am aflat astfel ca exista un cert. mostenitor fals si am incercat sa facem toate demersurile necesare: plingere la politie, la camera notarilor, s-a deschis o ancheta penala, am deschis proces pentru anularea cert. most., pentru declaratii false … etc.
A ramas ca varul meu, impreuna cu un avocat, sa se ocupe de toata treaba, iar eu am plecat acasa.
Surpriza …. dupa citeva luni am aflat ca nu s-au mai prezentat la proces, ca procesul a fost suspendat, iar varul meu nu a mai raspuns la telefon.
Acum am aflat ca in apartament sta altcineva ( deci probabil exista un act de v-c fals ) si ca unchiul meu a ramas fara casa, pentru ca asta a fost motivul pt care a fost „ajutat” sa faca el toate actele.
Se mai poate face ceva in acest sens? Mai exista vreo posibilitate sa recuperez casa? De asemenea imi este foarte greu sa ma tot duc acolo, pt ca e o distanta de 400 km si nu am cu cine sa-mi las copilul ( mic ). Pot imputernici un avocat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns:
ContSters78880 , utilizator
18:13, 17 Octombrie 2009