Din ce se intelege, bunicul a avut doua fete si o sotie, toate trei renuntatoare. Una dintre fete este mama tatalui dvs. Nu-i asa? Atunci cine a acceptat mostenirea? Daca n-a acceptat-o niciunul dintre cei de mai sus, atunci, descendentii celor doua fete ar trebui sa vina la mostenire in nume propriu si, probabil, acestia sunt tatal dvs. si varul lui, adica unchiul dvs.
Daca asa stau lucrurile, atunci descendentii, fiind mostenitori sezinari, legea le confera posibilitatea stapanirii de fapt asupra patrimoniului succesoral, pana la efectuarea impartelii.
Mostenirea a fost acceptata de tatal meu in cota de unu la unu
Actul de acceptare a mostenirii nu se face pe cote, ci este o declaratie unilaterala ca "se accepta mostenirea" atat. Din ce ati expus reiese ca si unchiul dvs. a acceptat mostenirea tacit, intrucat a facut acte de administrare a terenului, in plus introducerea cererii de chemare in judecata are valoare de acceptare a mostenirii.
Sau ...poate ati vrut sa scrieti ca s-a dezbatut succesiunea doar in prezenta tatalui dvs. si "i-a revenit masa succesorala" in cota de 1:1, asa se poate. Dar in acest caz, daca nu au fost prezenti toti mostenitorii, dezbaterea succesiunii nu este valabila.
Cum este, s-a dezbatut succesiunea sau nu?
Sa facut succesiunea,persoanele care au renuntat au dat o declaratie in fata notarului,iar tatal meu a acceptat succesiunea dupa bunicul lui,avind si un testament din partea bunicului tut pentru tatal meu,iar cind sau retrocedat terenurile tatal meu a fost singurul care a depus cerere,dupa care sa eliberat comunicarea,ma gindesc ca matusa tatalui meu a fost trecuta abuziv pe titlul de propietate,ea renuntand la mostenire prin declaratia ce a dato in fata notarului,si trecind timpul de un an in care se putea razgandi in privibta succesiuni
Sa revenim, daca cele doua surori (fetele bunicului) sunt renuntatoare, la masa succesorala au venit tatal dvs. si varul lui (zis unchiul dvs). Corect? Au fost ambii la notar sau doar tatal dvs.?