avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... are drept de a intra pe un teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

are drept de a intra pe un teren?

Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in 1991 cind sau retrocedat terenurile pe titlul de propietate a aparut trecut si numele unei fete a bunicului respectiv matusa tatalui meu cea care a renuntat la mostenire dupa bunicul tatalui meu,iar mai nou fiul acesteia a deschis un proces de partaja bunurilor bunicului,iar in urma unei decizii de la judecatorie atacata cu apel,i sa pus in drept un teren pe care il foloseste tatal meu,intrebarea mea e poate patrunde pe teren atit timp cit e deschis un apel la tr ibunal si o cerere de radiere din titlul de propietate a persoanei trec uta pe titlu de propietate fara drept de mostenire
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:49, 6 Aprilie 2016
Din ce se intelege, bunicul a avut doua fete si o sotie, toate trei renuntatoare. Una dintre fete este mama tatalui dvs. Nu-i asa? Atunci cine a acceptat mostenirea? Daca n-a acceptat-o niciunul dintre cei de mai sus, atunci, descendentii celor doua fete ar trebui sa vina la mostenire in nume propriu si, probabil, acestia sunt tatal dvs. si varul lui, adica unchiul dvs.
Daca asa stau lucrurile, atunci descendentii, fiind mostenitori sezinari, legea le confera posibilitatea stapanirii de fapt asupra patrimoniului succesoral, pana la efectuarea impartelii.
Mostenirea a fost acceptata de tatal meu in cota de unu la unu
Actul de acceptare a mostenirii nu se face pe cote, ci este o declaratie unilaterala ca "se accepta mostenirea" atat. Din ce ati expus reiese ca si unchiul dvs. a acceptat mostenirea tacit, intrucat a facut acte de administrare a terenului, in plus introducerea cererii de chemare in judecata are valoare de acceptare a mostenirii.

Sau ...poate ati vrut sa scrieti ca s-a dezbatut succesiunea doar in prezenta tatalui dvs. si "i-a revenit masa succesorala" in cota de 1:1, asa se poate. Dar in acest caz, daca nu au fost prezenti toti mostenitorii, dezbaterea succesiunii nu este valabila.

Cum este, s-a dezbatut succesiunea sau nu?
Sa facut succesiunea,persoanele care au renuntat au dat o declaratie in fata notarului,iar tatal meu a acceptat succesiunea dupa bunicul lui,avind si un testament din partea bunicului tut pentru tatal meu,iar cind sau retrocedat terenurile tatal meu a fost singurul care a depus cerere,dupa care sa eliberat comunicarea,ma gindesc ca matusa tatalui meu a fost trecuta abuziv pe titlul de propietate,ea renuntand la mostenire prin declaratia ce a dato in fata notarului,si trecind timpul de un an in care se putea razgandi in privibta succesiuni
Sa revenim, daca cele doua surori (fetele bunicului) sunt renuntatoare, la masa succesorala au venit tatal dvs. si varul lui (zis unchiul dvs). Corect? Au fost ambii la notar sau doar tatal dvs.?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Mostenire-succesiune Mihaill Mihaill Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Terenuri extravilan mostenite pentru care se cere iesire din indiviziune anddaria anddaria Sunt unica mostenitoare a tatalui meu , mama fiind decedata anterior. Tata a decedat in noiembrie 2011. Prin testament , tata ( care mai are un frate ... (vezi toată discuția)