avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea unui contract care este pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea unui contract care este pe perioada determinata

AM un contract de munca pe perioada determinata 02 .03.2017-02.03.2018 acum in Decembrie l-am suspendat pt creșterea copilului ,întrebarea mea este ce fac acum in Martie ca el expira ,incetez suspendarea si incetez contractul s-au îl las suspendat doi ani .va rog sa mi Spune-ți ce sa fac ,Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 27 Decembrie 2017
Incetati suspendarea si apoi incetati c.i.m.

Art.56 (1) C.mun. - Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
..
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

Art. 49. C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
....

In speta, c.i.m. va inceta de drept la data de 02.03.2018, chiar daca persoana in cauza se afla in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate veronicam veronicam Buna ziua, Avem o persoana angajata cu CIM pe perioada determinata care expira in 30.07.2016, si care este insarcinata in 8 luni. Cum se procedeaza in cazul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil contract perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa Un salariat care are contract de munca determinat pana pe 31.03.2018 a solicitat concediu de creste copil de 2 ani incepand cu 01.10.2017. Cum trebuie sa ii ... (vezi toată discuția)