avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil contract perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil contract perioada determinata

Un salariat care are contract de munca determinat pana pe 31.03.2018 a solicitat concediu de creste copil de 2 ani incepand cu 01.10.2017. Cum trebuie sa ii intocmesc cererea de suspendare a contractului in cond in care ii expira inainte de iesirea din cic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 12 Ianuarie 2017
Codul muncii
Art. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
i) la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;

Prin urmare, suspendarea poate fi cerută până la data expirării termenului contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată;
@ RuxandraLarisa

Cererea de acordare a CCC se intocmeste de catre salariat.

Decizia de suspendare a c.i.m. se emite de catre angajator ,in baza cererii salariatului.

In speta, va trebui sa-l atentionati pe angajat ca perioada pentru care i se poate aproba CCC nu poate depasi data de 31.03.2018.

Art. 49. C.mun.
....
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
....

In speta, c.i.m. va inceta de drept la data de 31.03.2018, chiar daca persoana in cauza se afla in CCC.

In acest caz, la 31.03.2008 salariatul va putea sa se inregistreze la AJOFM pentru a putea beneficai de somaj la incetarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe durata determinata si ccc lity lity Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns , avem un salariat care are cim pe durata detreminata de 4 luni din iulie pana in noiembrie 2016, incepand cu ... (vezi toată discuția)
Contract munca perioada determinata lure lure Buna ziua. Am incheiat un contract de munca pe perioada determinata, in prezent in al 2-lea an de prelungire(expira la 15 ianuarie ). Sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Suspendarea unui contract care este pe perioada determinata Anea77 Anea77 AM un contract de munca pe perioada determinata 02 .03.2017-02.03.2018 acum in Decembrie l-am suspendat pt creșterea copilului ,întrebarea mea este ce fac ... (vezi toată discuția)