avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 119
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 119

Buna Ziua,

Am formulat o actiune in instanta pentru a obliga un debitor la plata unui debit, pe calea reglementata de OUG 119/2007. Desi, aveam debitul confirmat de catre debitor, iar acesta s-a prezentat in fata instantei si recunoaste debitul, onorata instanta a respins cererea pe motiv ca nu am facut dovada unei creante certe. In aceasta situatie mai pot formulat o noua cerere, intemeiata pe OG 5/2001?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 15:00, 15 Octombrie 2009
Da, sigur ca puteti...sunt doua proceduri diferite. Pentru un plus, incercati sa depuneti contracte sau comenzi precum si facturi acceptate la plata - in plus, solicitati societatii debitoare o confirmare de sold (semnata si stampilata)! Succes...
evident ca puteti initia o noua cerere, intrucat obiectul va fi distinct. mai mult decat atatnu vi se poate opune autoritate de lucru judecat si nici efectele ei in atare situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit fannatura fannatura Am avut un partener de afaceri cu care am colaborat doi ani, pana anul trecut in toamna. Nu am avut contract cu el, dar nu au fost probleme cu plata pana in ... (vezi toată discuția)
Dilema og 119/2007 sau somatia de plata?? YNAA YNAA Este o intrebare adresata celor care au experienta instantelor pe aceasta tema intrucat se pare ca nici instantele nu au o practica unitara. In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere pe oug.119/2007 Lenush_71 Lenush_71 Buna ziua! Am un srl, si am prestat servicii la o Societate Agricola (deci nu este srl, ) am incheiat ,,contract de prestari servicii\" semnat si ... (vezi toată discuția)