avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum de droguri într-un spațiu privat. Ce riscă ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum de droguri într-un spațiu privat. Ce riscă cel care-l pune la dispoziție?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare despre consumul de droguri.
Daca cineva pune la dispozitie, sa spunem o camera de camin, in care se intalnesc mai multe persoane care consuma droguri de risc, persoana care pune la dispozitie camera, poate fi pedepsita conf. Lege 301 din 2004, art. 387, (2) "Punerea la dispoziţie, cu intenţie, cu orice titlu, a unui local, a unei locuinţe sau a oricărui alt loc amenajat în care are acces publicul pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepseşte cu închisoare strictă de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi." ?

Va multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Dacă este comisă infracțiunea se va ajunge probabil la condamnare penală.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de ART. 5 din Legea 143/2000.
Punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Suspecta detinere droguri ContSters379290 ContSters379290 Sunt suspect detinere droguri, am fost la procuror si am recunoscut fapta, dar am recunoscut ca am folosit droguri ilicite acasa cu cineva, voi fi invinuita ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de risc diana1_andra diana1_andra Se va schimba ceva de la 1 februarie la traficul de droguri sau va ramane la fel? (vezi toată discuția)