avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CAS

Un somer în cazul meu pot lua ca și coasigurat pe sotul meu care nu realizează nici un venit din 1.09.2017?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 28 Decembrie 2017
Potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.
Asadar, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Acte necesare dobandirii calitatii de coasigurat (sot /sotie sau parinte care nu realizeaza venituri proprii si care se afla in intretinerea somerului indemnizat)
- Actul de identitate coasigurat
- Document care sa ateste gradul de rudenie cu somerul indemnizat (certificat de casatorie , certificat de nastere)
- Declaratie pe propria raspundere a coasiguratului ca nu realizeaza venituri proprii
- Declaratie pe propria raspundere a asiguratului( somer indemnizat) ca il are in intretinere pe coasigurat
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul somer. sotia casnica poate fi coasigurat? anaionescu67 anaionescu67 Buna ziua, Sotul meu va intra in somaj din data de 02.09.2013. Eu fiind casnica sunt in intretinerea lui. La actualul serviciu (CIM inceteaza din 30.08.2013) ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala kiyosaki kiyosaki Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate Dorin Padureanu Dorin Padureanu Daca sotia mea isi face asigurare de sanatate ( plateste lunar 50 lei,nu are venituri si nici eu ) pot beneficia eu si copilul meu de 20 de ani de ea. ... (vezi toată discuția)