Daca un consilier local lipseste nemotivat de la 3 sedinte consecutive iar la a 4-a lipseste fiind in conceiu medical ii inceteaza de drept calitatea de consilier local ori se ia in considerare faptul ca la a 4-a sedinta a lipsit motivat?
Calitatea de consilier local sau de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
a) demisie;
b) incompatibilitate;
c) schimbarea domiciliului într-o alta unitate administrativ-teritoriala, inclusiv ca urmare a reorganizării acesteia; d) lipsa nemotivată de la mai mult de 3 ședințe ordinare consecutive ale consiliului;
e) imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu excepția cazurilor prevăzute de lege;
f) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitiva, la o pedeapsa privativă de libertate;g) punerea sub interdicție judecătorească;
h) pierderea drepturilor electorale;
h^1) pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a carei lista a fost ales.
Nu-i inceteaza de drept calitatea , intrucat se ia in considerare faptul ca la a 4-a sedinta a lipsit motivat.
Consilier exclus
luciaemilia
prin casatorie am luat si numele sotuluisi am pastrat si numele de fata,in anul 2006 am divortat si fostul sot a cerut sa revenim la numele anteriare,eu nu am ... (vezi toată discuția)