avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intabulare uscatorie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intabulare uscatorie

Se mai pot intabula uscatoriile ?
Suntem interesati sa cumparam uscatoria, dar nu stim cum sa procedam.
Unul din proprietarii blocului a suportat toate cheltuielile pentru acoperirea blocului, iar ceilalti proprietari au semnat ca nu mai au nicio pretentie la uscatorie.Sunt valabile acele semnaturi ce le are domnul pentru a putea face actele ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:22, 30 Decembrie 2017
Este procedura complexa
Ca sa puteti intabula dreptul dv de proprietate asupra partii comune din imobilul de locuit in comun ,este obligatoriu sa obtineti acordul individual al tuturor proprietarilor care sa cedeze in favoarea dv cota parte ce le revine din partea comuna imobil
Acordul individual trebuie sa fie autentificat la notar,nu sunt suficiente semnaturile neautentificate
Pe langa acordul individual al tuturor proprietarilor mai este necesar si acordul asociatiei de proprietari,exprimat prin hotararea adunarii generale
Persoana care a suportat cheltuielile pentru acoperirea blocului i-a pus pe toti locatarii sa semneze ca nu dau bani (pentru acoperis) si vor renunta la drepturile pentru aceasta uscatorie.
Acest om poate sa ne vanda noua uscatoria doar in baza acestor semnaturi ? Sau trebuie sa obtinem acordul tuturor locatarilor si toata acesta procedura complexa specificata de d-voastra ? Multumesc anticipat.
Ca sa poata sa vanda uscatoria respectivul trebuie sa detina document legal care sa ateste calitatea de proprietar asupra spatiului respectiv
In speta dv,semnaturile pentru rebnunutare la uscatorie nu constituie nici temei legal si nici document de proprietate
In baza semnaturilor nu se poate instraina partea comuna din imobilul de locuit in comun
Pentru schimbat destinatie parte comuna obligatoriu trebuie parcursa procedura anterior mentionata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta cheltuielile cu uscatoria cand nu e intabulata pe noul proprietar ? spiridus spiridus Daca \"uscatoria\" nu este vanduta de catre toti proprietarii, iar actualul care a cumparat doar mai mult de jumatate cote parti din acest spatiu \"comun\", ... (vezi toată discuția)
Cum se verifica daca e intabulata o propritate comuna pe cote parti ? spiridus spiridus Buna seara, Daca o proprietate comuna s-a vandut si este intabulata in CF, aici vor fi doar cotele cumparata intabulate sau toata proprietatea ? De exemplu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. doresc sa stiu cum sa procedez in cazul in care desi ... Lisa Lisa Lisa Lisa buna ziua. doresc sa stiu cum sa procedez in cazul in care desi am facut lucrari in bloc in schimbul obtinerii uscatoriei, nu am intabulat pe numele meu ... (vezi toată discuția)