avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantum pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantum pensie

Astept decizie pensionare anticipata partiala. Peste 6 luni implinesc si varsta normala- 65.
1. Fiind salariat de stat, sunt obligat sa anunt la servici ca am primit decizia? Pot continua sa lucrez, cumuland pensia si salariul?
2. Daca voi continua sa lucrez si dupa 65 ani, cu contributiile aferente, se schimba ulterior cuantumul pensiei stabilit la 65, se mai adauga ceva proportional, sau acesta e ...etern?
Cel mai recent răspuns: Mihai488 , utilizator 15:39, 28 Decembrie 2017
1.Nu puteti cumula pensia anticipata cu salariul.
2.Se recalculeaza si se mai castiga la pensie.
Multumesc! In speta, continui sa iau salariu, sau aleg pensia? Dupa ce fac 65, pot totusi cumula ambele?
Odata ce ati iesit la pensie pentru limita de varsta, puteti cumula pensia cu salariul daca nu apar noi modificari la legislatia actuala.
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc, perfect edificat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala ceafalau ceafalau Buna ziua. In noiembrie 2013 am iesit la pensie partial anticipata fiind penalizata cu 45% pentru cei 5 ani de pensionare inainte de varsta standard. Va rog ... (vezi toată discuția)
Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta bvlutu bvlutu Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata indeplineste conditia de pensionare la limita de varsta si face cerere in acest sens. Cand este obligata ... (vezi toată discuția)