Există o reglementare legală prin care se limitează nivelul de zgomot în dB a soneriei școlare? În școala noastă acest nivel este de 70 de dB, care, consider că este dăunătoare/stresantă. Conducerea școlii o folosește cu scop educativ, considerând, că astfel elevii și profesorii vor fi mai punctuali. Cu stimă, Profesor
Buna seara,
Nu stiu daca exista o reglementare legala privind nivelul de zgomot al unei sonerii scolare dar sigur exista o reglementare legala (GRAMATICA LIMBII ROMANE) privind modul de scriere corecta in aceasta dulce limba. Ma indoiesc ca utilizatorul care a postat intrebarea este profesor.
Cand cineva isi aroga titluri pe care nu le poseda poate sa fie pedepsit si pentru asta SIGUR exista si prevederi legale.
Exista normative care precizeaza pragul fonic admis care se situeaza intre 60 -65 db
Problema consta in acea nu toate autoritatile detin baza tehnica de masurare prag fonic si ca ex zgomotul produs de catre vehicule in trafic se situaeaza intre 70-75 db,dar nu se aplica amenzi...,
Vă mulțumesc mult pentru abordarea gramaticală a problemei. :) Limba română nu este limba mea maternă, dar mă străduiesc. Iar când cineva își arogă titlul de ocrotitor al acestei dulci limbi, să facă bine, și să folosească tastatura cu diacritice românești. Al d-voastră Profesor. :)
Dus la 23:00
cdina2001
Buna ziua, vecinul de sub mine se plange ca dupa orele 22 fac dus, trag apa la WC, spal vase. Avand in vedere ca ajung acasa de la munca la 21:30 -22:00, nu am ... (vezi toată discuția)
Drepturi locatari
green2017
Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneți dacă este posibil să îmi retrag acordul cu privire la funcționarea unei firme de catering la parterul blocului in care ... (vezi toată discuția)