avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa scap de curatela
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa scap de curatela

Numai pot sa am îngrijă din cauza problemelor de sanatate pot sa opresc curatela ?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Andrei122, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:03, 29 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs ce sunteti (?), curator ? Daca da, atunci textul art.184 cod civil ~Înlocuirea curatorului~ ne spune ca, da, puteti sa scapati de curatela. Textul de lege spune asa: (1) Curatorul este în drept să ceară înlocuirea sa după 3 ani de la numire. (2) Pentru motive temeinice curatorul poate cere înlocuirea sa şi înaintea împlinirii termenului de 3 ani.
Pe de alta parte si art.185 cod civil ~Încetarea curatelei~ face referire la anumite aspecte de interes pentru dvs, adica: Dacă au încetat cauzele care au provocat instituirea curatelei, aceasta va fi ridicată de instanţa de tutelă la cererea curatorului, a celui reprezentat sau a celor prevăzuţi la art. 111.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela bep bep E ceva nou legat de curatela? A obtinut cineva curatela dupa intrarea in vigoare a noului Cod Civil? Care e valabilitatea curatelei? De exemplu o curatela ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parinte. GermanAlex GermanAlex Exista urmatoarea situatie. parinte in varsta de aprox 80 ani. Nu mai iese din casa, nu isi mai aminteste multe lucruri, Mereu e nevoie de procuri pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie de tutela si oprirea mutarii din casa schmelzr53 schmelzr53 Sint stabilit in strainatate. Mama mea este inca in Romania, in virsta, bolnava de nervi sub tratament si ingrijire medicala. Mama locuieste in apartamentul ... (vezi toată discuția)