avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 117 din 17 noe 2017
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 117 din 17 noe 2017

Buna ziua !
As dori precizari in legatura cu LEGEA 217 din 17 noe 2017, publicata in MO din 20 noe a.c.. Eu sunt pensionara de invaliditate gr 3 si lucrez cu jumatate de norma cu contract individual de munca in sistem privat. Am observat ca legea 117 aduce modificari si articolului 118 din Legea 263/2010, legea pensiilor. In lumina acestor modificari, as vrea sa stiu daca mai am dreptul sa lucrez in activitate dependenta , adica cu CIM part time, ca si pana acum, sau trebuie sa-mi dau demisia .Cat timp am la dispozitie pentru a imi da demisia ? Urmeaza sa se publice norme de aplicare? Pe site-ul casei nationale de pensii nu apare aceasta noutate legislativa. Daca imi dau demisia, ce alte modalitati de a cumula pensia de invaliditate gr. III cu alt venit am ? Cu exemple concrete, va rog.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
rburlaro, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu Dragnea Ioan Dragnea Ioan Exista un act normativ care restrictioneaza cumulul pensiei cu salariul in institutiile bugetare? (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu Sava Geta Sava Geta Buna ziua, ma numesc Sava Geta, sunt pensionata la limita de varsta si lucrez in continuare la aceeasi unitate bugetara. Va rog sa ma lamuriti daca mai pot ... (vezi toată discuția)
Pot sa lucrez cu cim daca sunt pensionat pe caz de boala? StanGeorge StanGeorge as dori sa stiu daca o persoana care este pensionata pe caz de boala doar de 1 an poate sa mai lucreze cu cim sau part-time?sau doaqr part-time? (vezi toată discuția)