avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pobleme gard dintre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pobleme gard dintre proprietati

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a putea construi un gard care desparte doua proprietati de teren si ce acte normative reglementeaza acest lucru?
Care sunt atributiile primariei in acest sens?
Mentionez ca au fost efectuate masuratori ,iar vecinul in cauza trebuie sa cedeze 10 metri patrati.
Buna ziua,
Faceti cadastru, tarusati (bateti tarusi pe razor) si dupa obtinerea autorizatiei de constructie (daca este un gard definitiv - din beton sau asemenea) construiti gardul.
S-au facut masuratori dupa ce vecinul si-a construit gardul dupa cum a gandit el,fara sa respecte limitele suprafetelor. Acum trebuie sa mute acest gard,insa nu stim conditiile legale prin care sa il convingem sa mute gardul.
Notificare, acțiune în instanță. Depinde și de abatere.
Liliana Gradinaru a scris:

Notificare, acțiune în instanță. Depinde și de abatere.

Buna seara ! Am o intrebare: Pentru un gard cu stalpi din lemn e nevoie de autorizatie de constructie?
Da, evident. Pentru orice constructie e nevoie de autorizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor gard ridicat fara autorizare la limita de proprietate Vlad Jipa Vlad Jipa Oameni buni, sunt la capatul rabdarilor, nu ma asteptam sa vad o astfel de evolutie in ciuda eforturilor mele de a fi cu toate actele in regula si aliniat ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a contribui la construirea unui gard Sbastty Sbastty Buna ziua am o situatie pe care o aduc in atentia dvs. In urma unui proces, un teren s-a divizat in 3 parti: partea mea, partea unei verisoare si un teren in ... (vezi toată discuția)
Hotar teren - vecin rautacios florentin86 florentin86 Buna seara, sunt in posesia unui teren intr-o zona plina de loturi de teren in care abia se incep constructiile, am construit cu autorizatie un gard din placi ... (vezi toată discuția)