avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia la casa de pensii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia la casa de pensii

Am PFA din 2011. In 2016-2017 am platit contributie pentru pensie. Zilele trecute am primit un plic de la ANAF ca nu am platit in 2015, nestiind ca sunt obligat sa platesc. Mentionez ca am norma de venit. M-am dus la ANAF si mi s-a socotit 25% din venit + penalitati. Este corect acest procent? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
Sorin0806, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:47, 5 Ianuarie 2018
Dacă venitul realizat sau norma de venit depășește 12 x 0,35 x salariul mediu din anul respectiv trebuie sa plătiți CAS.
Procentul este 26,3 iar nu 25.

Dacă ati fi depus declarația 600, puteați opta pentru procentul de 10,5.
Am depus pe data de 18 decembrie 2017 declaratia 600 si mi s-a calculat cu 26,3 din venit sa platesc si am facut contestatie pe 30 decembrie. E posibil sa-mi schimbe procentul dupa contestatie?
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
Sorin0806, utilizator
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)
Declaratie 600 pfa carmenbn carmenbn O PFA a obtinut in 2015 venituri de 780 lei/luna (medie).In acelasi timp este si salariat.Trebuie sa depuna declaratia 600? (vezi toată discuția)
Declaratii anaf pentru pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Saptamana aceasta am infiintat un PFA si am trecut si pe la ANAF pentru a depune declaratiile necesare. Acolo mi s-a spus ca daca doar ce am ... (vezi toată discuția)