avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat

Buna ziua,
In urma unei Hotarari judecatoresti, incepand cu 05.01.2014, timp de 3 ani mi s-a interzis dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, anularea permisului de conducere, implicit.
Intre timp am plecat in SUA, detin un permis de conducere obtinut in SUA.
Intrebare: pot conduce in Romania cu permisul de America, avand in vedere ca perioada pedepsei a expirat?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
Elipusa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elipusa , utilizator 23:42, 29 Decembrie 2017
Daca ati obtinut permisul dupa ce au trecut cei 3 ani nu veti avea nicio problema.
In schimb, daca permisul este obtinut pana in cei 3 ani in care nu aveati drept de conducere in RO si veti fi verificat in trafic se va considera ca fiind infractiune chiar daca perioada a trecut.
Cu alte cuvinte, ati obtinut un permis in mod ilegal, cel mai probabil sau in mod sigur ati declarat in fals autoritatilor americane faptul ca ati detinut permis care este anulat sau ca aveti dreptul de conducere suspendat.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere anulat Elipusa Elipusa Buna ziua, In urma unei Hotarari judecatoresti definitiva in data de 05.01.2014, mi s-a interzis timp de 3 ani dreptul de a conduce pe drumurile publice ... (vezi toată discuția)
Permis anulat - emitere permis in alt stat batzik batzik Am si eu o intrebare al carei raspuns nu l-am gasit in legislatie. Imi este anulat permisul pt alcool, dar mai am un permis emis de alta tara. In cat timp de ... (vezi toată discuția)
Permis anulat aadrian74 aadrian74 buna ziua.va rog sa mi dati un sfat in cazul meu..am avut permisul anulat in romania decizie finala in decembrie 2010(ucidere din culpa,2 ani cu suspendare si ... (vezi toată discuția)