avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere anulat

Buna ziua,
In urma unei Hotarari judecatoresti definitiva in data de 05.01.2014, mi s-a interzis timp de 3 ani dreptul de a conduce pe drumurile publice autoturisme categoria B. Implicit anularea permisului ce conducere. Motiv: alcool la volan.
Intre timp am plecat in SUA, detin un permis de conducere SUA.
INTREBARE: Pot conduce in Romania cu permis SUA, avand in vedere ca perioada pedepsei a expirat?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Elipusa , utilizator 17:24, 31 Decembrie 2017
Pe langa faptul ca permisul romanesc a fost anulat, aveti si o interdictie timp de 3 ani.
Incalcarea ei poate duce la revocarea suspendarii, in cazul in care ati primit o pedeapsa a carei executare a fost suspendata. Pe langa revocare acelei suspendari, veti risca o noua condamnare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.
3 ani mi s-a interzis dreptul de a conduce, perioada Ianuarie 2014 -Ianuarie 2017.
Aceasta perioada a trecut.
Pot folosi permisul de SUA si in Romania?
Va multumesc
Incercati sa va adresati cu o cerere sefului politiei rutiere, in care sa detaliati exact situatia de fapt si prin care sa-i solicitati sa va informeze daca aveti acest drept.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat Elipusa Elipusa Buna ziua, In urma unei Hotarari judecatoresti, incepand cu 05.01.2014, timp de 3 ani mi s-a interzis dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan Imparatul Imparatul Un cetatean din Basarabia, prieten cu mine a fost prins baut la volan, pentru ca a mers cu masina 400m. I s-a facut dosar penal, avand in sange 1,9 la mie ... (vezi toată discuția)
Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul romaniei seat seat Buna ziua, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pentru condus sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta s-a pronuntat pe 1 ... (vezi toată discuția)