avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil cu venituri din PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil cu venituri din PFA

Buna ziua,
Urmeaza sa nasc peste 3 luni. Stiu ca indemnizatia se calculeaza ca media a ultimelor 12 venituri. La acel moment, la mine ultimele 12 luni vor insemna asa: in primele 3 luni aveam si salariu, si pfa activ, dupa care am facut doar venituri din pfa.
1. Cum mi se va calcula indemnizatia? Se ia la realizat 2017/12 (pe declaratia 200 pe care o voi face in ian 2018) ca sa se obtina media lunara iar in lunile de suprapunere se aduna cu salariul?
2. Cand ar trebui sa suspend activitatea pfa-ului, ca sa nu mai existe venituri si sa fie valida indemnizatia? Inainte de luna nasterii sau dupa? Astfel incat nici sa nu pierd calitatea de asigurat.
Va multumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017
Aqna123, utilizator

Alte discuții în legătură

Venituri pfa-calcul indemnizatie crestere copil? Aqna123 Aqna123 Buna ziua,  Urmeaza sa nasc peste 3 luni. Stiu ca indemnizatia se calculeaza ca media a ultimelor 12 venituri. La acel moment, la mine ultimele 12 luni vor ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizație creștere copil IoanaBicu IoanaBicu Buna ziua. Martie 2017 - februarie 2019 este perioada eligibila pentru CCC deoarece nasc in Februarie 2019. Nelamurirea mea este dacă beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Anamaria G Anamaria G Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de indemnizatia de crestere a copilului. Am 2 contracte unul de drep de autor si unul de angajat. Pe contractul d drept ... (vezi toată discuția)