avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită A intrat in vigoare legea care plafoneaza sumele ...
Discuție deschisă în Executare silită

A intrat in vigoare legea care plafoneaza sumele pretinse de firmele de recuperari creante la dublul sumei platite de catre ei?

A intrat in vigoare legea care plafoneaza sumele pretinse de firmele de recuperari creante la dublul sumei platite de catre ei?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:34, 12 Ianuarie 2018
Deocamdata nu, insa si eu sunt curios daca legea va primi girul mai marilor (si nu ma refer aici la cele doua camere).
Multumesc. Eu m-am trezit cu o suma fabuloasa de plata in urma unei restante vechi la Orange. Am dorit sa reglementez cu Orange acest lucru in urma cu 2 ani, cand mi s-a spus ca nu mai sunt clientul lor si sa astept sa fiu contactata de o firma de recuperari creante. Inteleg ca "dosarul" s-a plimbat intre mai multe astfel de firme iar eu am primit un mail acum 3 luni in care mi se cerea o suma fabuloasa.
Cele mai multe astfel de solicitari sume de bani sunt abuzuri pe fata, bazate pe lipsa oamenilor de cunostinte juridice si pe facilitatile oferite de lege cesionarilor si asa-zisilor recuperatori, care de fapt nu sunt recuperatori de creante, ci sunt niste speculanti care desfasoara o activitate (aparent legala) aducatoare de profit, asa incat nu-i doare gura sa ceara (sau mana sa scrie) ca vor atat sau atat. Tot ce puteti face dvs, este ca la nevoie, sa va aparati prin caile legale pe care le aveti la dispozitie, respectiv contestatia la executare, daca va fi cazul. Pana atunci, nu trimiteti emailuri sau alte hartiute pentru ca puteti sa intrerupeti cursul prescriptiei fara sa stiti si fara sa vreti si apoi va treziti cu ei la usa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum mă pot apăra de compania de recuperare kredyt incaso, care ... Andri474 Andri474 Cum mă pot apăra de compania de recuperare Kredyt Incaso, care a înregistrat o creanță despre care nu am fost notificat de fostul cedent? Aparent, în ... (vezi toată discuția)
Abonament neplatit - recuperatori Alexandru Ionescu Alexandru Ionescu Buna seara, Incepand cu 11.2017 nu am mai achitat abonamentul Orange, in luna ianuarie totalul de plata era de 550 de lei. In luna februarie 2018 am ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila nerespectat cornellll cornellll Persoana fizica, mi-am deschis firma de intermedieri in vanzari produse siderurgice drept care mi-am cesionat abonamentul Orange , in dorinta de a-mi pastra ... (vezi toată discuția)