avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abonament Neplatit - Recuperatori
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abonament Neplatit - Recuperatori

Buna seara,

Incepand cu 11.2017 nu am mai achitat abonamentul Orange, in luna ianuarie totalul de plata era de 550 de lei.
In luna februarie 2018 am primit prima notificare de la firma de recuperare avand de plata suma de 1100 lei.
Urmand ca in mai 2018 suma sa se ridice la 1999 lei.

Luna aceasta (aprilie 2019) am primit din nou instiintare, ca am de plata suma de 2890 de lei.

Am facut niste calcule de penalitati iar din feb 2018 pana in mai 2018 ( 4 luni) suma a crescut cu 800 de lei ca apoi din mai 2018 pana acum aproape mai 2019 ( 12 luni) sa creasca tot cu 800 de lei.
Anul acesta datoria ar trebui sa se prescrie.
Intrebarea este daca reuperatorii ma pot da in judecata pentru aceasta suma in conditiile in care nu am avut un contract cu ei, iar celor de la Orange nu le-am demonstrat in vre'un fel ca as fi in posibilitate de plata a abonamentului chiar daca l-am platit mai bine de 1 an.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:54, 23 Aprilie 2019
Recuperatorii pot sa va dea în judecată dar se pot face o serie de aparari privind cesiunea de creanta,comunicarea acesteia către dvs etc.Exista posibilitatea doar sa va hartuiasca cu tel si notificari asa cum exista posibilitatea sa va actioneze in instanta.
Multumesc petru raspuns. Banuiesc ca se poate invoca inclusiv lipsa calitatii de reprezenntant luand in calcul faptul ca Intrum Debt Finance Ag este cesionar, reprezentat de catre Intrum Romania SA.
Nu ma pot suna deoarece numarul este inchis din prima luna de neplata iar la adresa la care se trimit notificari nu mai locuiesc de inainte sa imi fac abonamentul (figureaza doar in buletin), orange nu mi-a cerut nici o factura sau act de proprietate la contractul de servicii.

O zi buna!
Va avea grijă recuperatorul să nu se prescrie datoria, și cel mai probabil veți fi executat silit. Prescripția poate fi întreruptă, deci nu vă bazați pe intervenția prescripției, că dacă recuperatorul vă dă în judecată, din acel moment se întrerupe termenul.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retract litigios-executare silita amaria72 amaria72 Buna ziua! In anul 2018 am avut un dosar de executare silita. L-am atacat in instanta sub motivul ca suma solicitata era prea mare. Este vorba de Orange. Aveam ... (vezi toată discuția)
Data-n judecata de intrum incognitoooo incognitoooo Buna ziua, în aprilie 2019 s-ar fi împlinit 3 ani de cand am plătit ultima dată cele 3 abonamente la o companie de telefonie mobila. Bineinteles cei de la ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare creante Ioana187 Ioana187 Buna ziua! Am si eu o problema cu o firma de recuperare creante, mai exact Intrum. In urma cu 2 ani, ei spun ca am avut o factura restanta la orange la ... (vezi toată discuția)