avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufructul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufructul

LA MULTI ANI!!
As dori sa stiu daca mama care are uzulfructul si nu locuieste in apartament de aproximativ 4 ani are dreptul sa-l inchirieze ? (ceea ce a facut deja dar in negru de 4 ani)
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: brasov1957 , utilizator 21:13, 1 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa vedem, art.703 Cod civil spune ca : Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa.. Apoi, art.711 Cod civil ne spune ca, Fructele civile se cuvin uzufructuarului proporţional cu durata uzufructului, dreptul de a le pretinde dobândindu-se zi cu zi.
Poate ca va intrebati ce sunt fructele civile. Daca da, atunci art548 alin (4) Cod civil stipuleaza urmatoarele : Fructele civile sunt veniturile rezultate din folosirea bunului de către o altă persoană în virtutea unui act juridic, precum chiriile, arenzile, dobânzile, venitul rentelor şi dividendele.
Concluzia, mama poate sa locuiasca in apartament sau poate sa nu locuiasca si sa-l inchirieze.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc ....mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu uzufruct cosmycata cosmycata buna ziua.avem un contract de vanzare cumparare cu uz fruct cu o femeie.ar putea sa ne dea afara din apartament?e cam dificil si ne ameninta k ea s a interesat ... (vezi toată discuția)
Chiriasi imobil cu uzufruct Bighydeva Bighydeva Buna seara, as dori sa stiu daca o persoana care locuieste intr-un imobil in baza unui contract de uzufruct poate aduca persoane straine in acel imobil, de ... (vezi toată discuția)
Furt ? F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa> eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)