avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cass la dividende si chirii pentru 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cass la dividende si chirii pentru 2018

Daca in anul 2018 obțin lunar venituri din chirii 12.000 lei si dividende aferente anului 2017 80.000 lei ( total an dividende ) cat am de plata CASS lunar? Cum apare pe decizia de impunere trimestriala suma de plata?
Având actiuni la mai multe societăți comerciale,dividendele se platesc începând din luna mai pana in luna Noiembrie, cand si cum fac declarația de venit pentru acestea?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:48, 2 Ianuarie 2018
Pentru venitul din dividende, impozitul pe dividende il retine si-l plateste la stat firma inainte de a va face dumneavostra plata dividendelor cuvenite. Doar pentru venitul din chirii trebuie sa faceti declaratie i asta nu se schimba si ramane asa cum a fost si anul trecut.
Singura situatie care va aparea in plus este pentru declararea si plate contributiei la sanatate la aceste doua tipuri de venit dar pentru asta va rog sa mai asteptati sa mai treaca cateva zile si sa vina guvernul cu alte precizari caci se cam schimba fata de cum era anul trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D 600 - dividende ndeea ndeea Sunt administrator si salariata la o companie. In luna noiembrie 2017 s-au distribuit dividende si s-a platit impozitul pe dividende in decembrie 2017. Plata ... (vezi toată discuția)
Cass pentru diverse venituri extrasalariale leinaddd leinaddd Am o mica afacere personala (SRL) fara salariati. In anul 2017 am incasat dividende aferente anului 2016. Pentru aceste venituri nu am platit CASS fiind, in ... (vezi toată discuția)
Plata cass la dividende eda_68 eda_68 Buna ziua Am o situatie: doi asociati vor sa-si ridice dividende (sunt peste 22800 lei) Asociatul 1 are in 2017 declarate venituri din act. independente in ... (vezi toată discuția)