avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare in apartament debransat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare in apartament debransat

Am cumparat un apartament debransat din 2002 la care am gasit repartitoare pe caloriferele debransate. Culmea e ca se plateste serviciu de exploatare pe aceste repartitoare. Nu vad in lege obligativitatea montarii repartitoarelor in apartamentele debransate. Imi scapa ceva? Ce pot face sa nu mai platesc acest serviciu inutil?
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Ngabim, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ngabim , utilizator 05:26, 5 Ianuarie 2018
Daca apartamentul este debransat "cu acte" atunci se plateste caldura doar pentru partile comune.
cyan a scris:

Daca apartamentul este debransat "cu acte" atunci se plateste caldura doar pentru partile comune.

Plata se face doar pe partile comune dar mai apare si plata de exploatare a repartitoarelor. Banuiesc ca in 2002 nu erau montate repartitoare, nu reusesc sa inteleg de ce a fost necesara instalarea acestora.
La multi ani !
Nu este chiar asa
Problema cu repartitoarele de cost este mai delicata
In momentul in care operatorul economic acreditat incheie raport juridic cu asociatia de proprietari pentru prestari servicii calcul cote individuale caldura este prevazut un paragraf special care prevede ca firma perioada de 5 ani dupa instalarea repartitoare;lor de cost,urmeaza sa impuna si perceapa c/v calcul caldura
In temeiul acestei conventii incheiate de asociatie cu operatorul economic ,acesta in termenul de 5 ani de la instalare repartitoare cost,impune c/v calcul caldura inclusiv in cazul debransarii de la sistemul centralizat de caldura
Parcurgeti responsabil raportul juridic incheiat intre asociatia de proprietari si operatorul economic

Solicitati presedintelui asociatiei in baza art. 10 din L230/2007 contractul incheiat cu firma care a montat repartitoarele si vedeti ce reprezinta plata pentru exploatarea repartitoarelor.
Cel mai probabil este voba despre plata pentru repartizarea cheltuielilor cu caldura, adica 1-2 lei/repartitor.
Nu poate exista o taxa de exploatare deoarece firma nu face "intretinere" (adica nu vine periodic sa le unga sau stearga de praf!) ci doar "repartizare".

Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
cyan, moderator
Eu as vrea sa solicit explicit legea care permite montarea repartitoarelor pe calorifere debransate, indiferent ce contracte a semnat administratia cu o firma de calcul energie termica.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Ngabim, utilizator

Alte discuții în legătură

Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! m-am debransat de la termoenergetica fara aviz si ... marianamara marianamara Buna ziua! M-am debransat de la Termoenergetica fara aviz si mi-am montat o centrala de apartament. N-am avut timp sa fac dosarul pentru debransare, acesta ... (vezi toată discuția)