avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea generala posterioara si speciala anterioara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea generala posterioara si speciala anterioara

Am inteles mai intai ca o lege generala posterioara poate deroga de la una speciala anterioara daca prevede in mod expres acest lucru in continutul ei. Am notat la seminar ca o lege generala posterioara poate deroga de la una speciala anterioara lasand-o fara aplicabilitate, dar fara a o scoate din vigoare. Cand se abroga legea generala posterioara efectul ar fi ca legea speciala anterioara si-ar redobandi aplicabilitatea si atat. Nu se pune problema reintrarii ei in vigoare pentru ca fost in vigoare mereu. Care e diferenta intre abrogare si a lasa o lege fara aplicabilitate fara o abroga? Puteti sa imi dati un exemplu de 3 legi , generala 1 speciala 1 si generala 2?
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
AnduL, utilizator

Alte discuții în legătură

Norma speciala - norma generala - aplicabilitate CCCccc CCCccc Intrebarea este urmatoarea : in cazul in care apare o legece stabileste anumite conditii, conditii de la care o norma speciala anterioara noii legi deroga , ... (vezi toată discuția)
Dispare "specialia generalibus derogant " pentru actele normative in vigoare la 1 octombrie 2011? ContSters214341 ContSters214341 Dupa cum stiti, Legea 71/2011 articol ultim, pct bb) prevede ca se abroga : \" orice alte dispozitii contrare chiar daca acestea sunt cuprinse in legi ... (vezi toată discuția)
definitie lege in vigoare peraspera peraspera Ce inseamna in contextul legii 47/1992 art 29 (1) \"lege in vigoare? Cand incepi actiunea cu cativa ani inainte si apoi, in ultimele luni, legea este abrogata ... (vezi toată discuția)