avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea

Bunicul a murit.Bunica este moștenitoare a casei.Parintij mei au platit timp de 32 de ani impozitul la teren si casa dar pe numele bunicii.Tot ei au renovat casa.Problema e ca surorile vor o camera .Ei nu act pe casa si pământ. Ce drepturi au în condițiile în care nu vor sa recunoasca ca au renovat Ei casa ?Ce pot face în condițiile în care bunica e moștenitoare și ține cu fetele?Cum pot sa faca actul La ce au făcut?Dc există vro sansa ?Dc moare bunica si nu e făcut actul cum se împarte casa?Are două surori care au pretentii după 35 dd ani?

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:30, 2 Ianuarie 2018
Buna seara
Dupa decesul bunicului se dezbate succcesiunea si bunurile se impart astfel:
A - Daca acea casa este construita in timpul casatoriei si pe terenul cumparat in comun atunci:
- bunica are 5/8 din tot
- copiii impart 3/8 in parti egale.
B - Daca acea casa a fost a bunicului dinainte de casatorie si/sau este construita pe terenul bunicului atunci:
- bunica are 1/4 din bunul bunicului
- copiii impart 3/4.
Pentru demonstrarea faptului ca unul din mostenitori este cel care a investit in timp ar btrebui inscrisuri (chitante sau alte asemenea) si/sau martori.
In aceasta situatie, daca partile nu se inteleg asupra acestor aspecte, se va ajunge cu dezbaterea succesiunii in instanta.
Nu asteptati sa treaca timpul dezlegati speta acum cat inca mai sunt vii unii dintre cei care au participat la acele lucrati si pot depune marturie.
Luati, in prealabil, legatura cu un avocat care sa va consilieze.
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ne_interesant ne_interesant 1. Bunica sotiei a murit acum un an , acum vrem sa se dezbata mostenirea intre tata si cele doua fete ( una din ele este soacra mea ) : casa si terenuri 2. ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune nedezbatuta Nagy2000 Nagy2000 Buna,va scriu situatia mea scurt,va rog frumos sa raspunda, cine stie raspunsul.Bunica a decedat in 2005,a lasat mostenire o casa mica de 40mp,si 4 arii de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cum se obtine actul pe casa si pamant ? laurasilvia laurasilvia Buna ziua... Tatal meu sta in aceeasi curte cu bunica , dar in case diferite. Terenul acestei curti este mostenirea bunicii mele cu inca 4 frati lasata de ... (vezi toată discuția)