Buna ziua...
Tatal meu sta in aceeasi curte cu bunica , dar in case diferite. Terenul acestei curti este mostenirea bunicii mele cu inca 4 frati lasata de parintii acestora. Bunica nu are act de proprietate nici pe teren nici pe casa ( exista doar actul de mostenire ). Proiectul casei tatalui meu si autorizatia de constructie sunt facute pe numele bunicii, dar impozitul la primarie, energia electrica , apa si celelalte cheltuieli sunt trecute pe numele tatalui meu ( casa tatalui meu este construita din anul 1992 ) . Acum, surorile ( 3) tatalui meu, vor sa faca actele pe teren ( INTREG TERENUL) si pe casa bunicii ; mai intai pe numele bunicii ca sa intre in posesia mostenirii pe teren, apoi actul pe casa, si dupa aceea vrea sa-i dea vanzare-cumparare uneia dintre surori ( jumatate din teren si casa bunicii ). Mentionez ca pe terenul si casa tatalui meu nu se baga ele. Intrebarea mea este, daca poate face actele pe numele buniicii, si apoi pe numele unei surori fara tatal meu????? sau daca puteti sa-mi spuneti cum ar trebui procedat corect in acest caz pentru ca tatal meu sa-si poata face actele pe teren si casa pe numele lui.
Va multumesc
situatia este simpla. Bunica trebuie sa isi faca actele pe numele ei,sa fie in regula cu actele,apoi poate sa instraineze cui vrea. Poate sa ii treaca ce vrea unei fete sau tatalui dvs.
atat bunica cat si copiii ei (tatal dvs si matusile dvs) trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunicul,fiecare va avea o cota de parte din mostenire de la bunicul,apoi bunica dvs poate sa instraineze partea ei cui doreste,chiar si fara tatal dvs. Tatal dvs poate sa faca ce vrea cu partea sa din mostenirea de la bunicul.
Despre mostenire
Alecsy
Deci cum sa incep...
Tatal meu a decedat pe data de 09.02.2015
Iar tatal meu nu prea avea tangenta la mama lui cand se ducea la ei era dat afara din curte si ... (vezi toată discuția)
Mostenire
aurelica
Buna ziua,
Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu.
Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)