avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere cu permisul suspendat

Am o problemă destul de mare, am avut permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare din data de 12.12.2017 până în 12.01.2018 și în noaptea de 31.12.2017 am fost oprit de un echipaj de politie și mi-au solicitat documentele mele și ale mașinii, eram cu 2 prieteni și cu încă un băiat pe care trebuia să-l duc acasă că îi era foarte frig și am zis să fac o faptă bună dar din păcate mi-am făcut rău, întrebarea mea este următoarea dacă am mai avut în 2017 o conducere fără permis și după mi-am făcut permisul și s-a dat renunțare la urmărirea penală am terminat și acuma am fost prins iar dar cu permisul suspendat ce se poate întâmpla? Atunci noaptea mi-au făcut
proces verbal de constatare infracțiune pe care l-am semnat și cei 2 prieteni au fost martori ☹️
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 09:53, 5 Ianuarie 2018
De data aceasta riscati sa fiti condamnat pentru fapta de la art 335 alin 2 NCP, asa cum probabil a fost retinuta si in procesul verbal.
Exista totusi posibilitatea ca instanta sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei sau renuntarea la aplicarea pedepsei. Problema este ca ati mai fost urmarit penal pentru o infractiune contra sigurantei circulatiei.
Daca veti fi condamnat o sa vi se anuleze permisul.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator
Mulțumesc frumos, v-ați confruntat cu vre-un caz similar? Și dacă voi dispune de amânare/renunțare la aplicarea pedepsei ce se întâmplă cu permisul meu și cât timp durează procedura aceasta și cum se procedează, mulțumesc anticipat încă odată Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

De data aceasta riscati sa fiti condamnat pentru fapta de la art 335 alin 2 NCP, asa cum probabil a fost retinuta si in procesul verbal.
Exista totusi posibilitatea ca instanta sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei sau renuntarea la aplicarea pedepsei. Problema este ca ati mai fost urmarit penal pentru o infractiune contra sigurantei circulatiei.

Mulțumesc frumos, v-ați confruntat cu vre-un caz similar? Și dacă voi dispune de amânare/renunțare la aplicarea pedepsei ce se întâmplă cu permisul meu și cât timp durează procedura aceasta și cum se procedează, mulțumesc anticipat încă odată Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul urmeaza sa fie restituit, in cazul amanarii aplicarii pedepsei sau renuntarii la aplicarea pedepsei.
Termenul in care se va termina procesul depinde de organul de urmarire penala si instanta/instantele de judecata.
Exista situatii in care dosare de o complexitate atat de redusa au fost trimise in judecata si dupa cativa ani. La fel poate sa fie trimis in judecata si dupa doar o luna.
Exista abordari ale acestui caz care pot scurta sau prelungi termenul
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permisul suspendat Marianph28 Marianph28 Am o problemă destul de mare, am avut permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare din data de 12.12.2017 până în 12.01.2018 și în ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Marianph28 Marianph28 Am o întrebare am fost oprit de un echipaj de politie și aveam permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare (1 lună) aveam dovada ... (vezi toată discuția)
Consum de alcool la volan ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, va rog sa-mi spneti ce se poate intampla cu o persoana care a condus cu alcoolemie de 06 in aer si 1.25 si apoi 1.05 in sange - fapta s-a ... (vezi toată discuția)