avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... SRL cu cifra de afaceri sub 1.000.000 euro in 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

SRL cu cifra de afaceri sub 1.000.000 euro in 2017

Buna ziua,
Incepand cu 1 ianuarie 2018 toate societatile comerciale(cu cateva exceptii) trec de la impozitul pe profit de 16% la impozitul pe venit de 1%. Daca societatea respectiva era platitoare de TVA, de la 01.01.2018 mai este oare justificat financiar sa ramana platitoare de TVA(avand in vedere ca nu-si mai poate deduce cheltuielile si TVA-ul)?
Personal cred ca e mai bine pentru societatile aflate in aceasta situatie sa devina neplatitoare de TVA in contextul in care se va plati 1% impozit si nu se va mai putea deduce nici o cheltuiala.
Am citit pe un forum ca daca s-ar majora capitalul social la min 45.000 lei s-ar putea opta pt impozitul pe profit?? sau e o stire falsa??
Care credeti ca ar fi varianta cea mai buna??? Eu am 7 angajati cu norma intreaga. Daca se pot da raspunsuri simple fara a se face trimiteri la art de lege!!

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
valentin1967, utilizator
Cel mai recent răspuns: Morgana14 , utilizator 18:30, 19 Ianuarie 2018
Daca firma devine platitoare de impozit pe venit, cheltuielile deductibile se vor deduce in continuare. TVA nu in fluenteaza in niciun fel valoarea profitului, sau a cifrei de afaceri impozabile.
Majorarea capitalului social nu mai este in vigoare din 2018 pt ca sa puteti opta pt plata imp pe prof

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imp micro sau imp profit adi_siv adi_siv O societate care a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri sub 1.000.000 euro a devenit plătitoare IMP micro începând cu 01 ian 2018. Din apr 2018 a optat ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere de la 01.01.2018 dragosmarieta dragosmarieta Va trece la microintreprindere o societate cu capital de 45.000 lei de la 01.01.2018 ? daca da pana cand depun 010 ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Un mixt de neintelegeri in infiintarea srl-ului meu!! Fatjon Fatjon Sunt nou inscrisa in forum si asta pt ca urmeaza sa imi deschid un SRL cu domeniu principal de activitate editarea periodicelor, ziarelor si revistelor, mai pe ... (vezi toată discuția)