avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie...

Buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD....avea o dobanda fixa si rate mai mici...asa mi sa spus verbal inainte de a contracta acel credit...o perioada am putut achita ratele la data scadenta....dupa care... sotia ramasa fara servici nu am mai putut achita valoarea intreaga a ratelor....am achitat lunar partial din valoarea ratei....in tot acest timp am contactat banca pt. ai explica situatia creata si a renegocia valoarea ratelor....nu am gasit intelegere....am continuat inca vreo cateva luni sa achit partial rate catre banca dupa care am fost dat pe mana recuperatorilor si nu am mai putut achita nimic....mi sa pus poprire pe pensie...1/3 din venit.....asta sa intamplat intamplat prin 2014....pana in luna martie 2017 mi sa tot oprit lunar suma de 365 lei....in luna aprilie 2017 mi sa sistat poprirea pe pensie....iar in luna iunie 2017 am primit o notificare de la o firma de recuperare debite in care eram instintat ca dansii au cesionat datoria mea de la BRD si ca trebuie lor sa le platesc o suma de care eu nu am habar...am luat legatura cu respectiva firma spunandule ca nu platesc nimic decat in baza unui contract....si bine am facut ca nu am platit nimic....au trimis printr-un reprezentant doua harti care tinea loc de contract....in contract mi se cerea ca sunt de acord sa renunt la clauza de prescriere conform unei legi si a nu stiu ce articole....ca sa platesc 250 lei/luna....iar contractul era valabil pe o perioada de 1 an....ce se intampla dupa acea perioada nimeni nu mia putut raspunde....le-am solicitat anumite acte din care sa rezulte ca intradevar acea suma ceruta de dansi este corecta si au refuzat...in aceasta situatie am refuzat sa mai colaborez cu firma de recuperare, nu am achitat nimic si astept sa vad ce demersuri vor ei sa faca pe viitor....intrebarea mea ar fi urmatoarea.....in cazul ca sunt actionat in instanta de catre acestia....pot invoca prescrierea?....va multumesc si astept un raspuns si ce pasi ar trebui sa fac in viitor.....cu respect....nelu.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 13:40, 3 Ianuarie 2018
In primul rand nu semnati nimic. Teoretic nu este ok cum procedeaza, dar pentru a fi sigur ar trebui sa apelati la un specialist, sa studieze documentele si sa va sfatuiasa.Este posibil ca suma sa fie solicitata abuziv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nelu1957 nelu1957 buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD pt.ami plati un credit luat de la alta banca...BRD avea dobanda fixa si asta ma incantat sa fac aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract brd cesionat catre kredyt incasso manolamirey manolamirey Buna ziua, Numele meu este Manolache M. si ma confrunt cu urmatoarea problema: - in 2011, avand 2 co-debitori am contractat de la BRD un credit de ... (vezi toată discuția)
Imprumut neperformant bob02008 bob02008 Pe data de 13 03 2013 am facut o refinantare la un credit existent. Suma totala de refinatare este de 21 000 lei. Eu am rramas cu apoximativ 10 000 lei in mana ... (vezi toată discuția)