avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui imobil dobandit prin contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui imobil dobandit prin contract de intretinere

Stimate avocat,

am dobandit dreptul de proprietate a unui imobil in 1992 (Romania) de la parintii mei prin contract de intretinere cu clauza uzul fruct viager a intretinutilor si interdictia de instrainare in favoarea intretinutilor. Intre timp (1996) ne-am stabilit cu domiciliul stabil (atat eu cat si parintii) in Germania. Tatal a decedat (2000) iar mama si cu mine nefolosind acel imobil, am hotarat sa-l vindem. Ce fel de acte avem nevoie pt. a putea vinde acest imobil? (Desigur - certificatul de deces al tatalui cu traducere legalizata in limba romana, contractul de intretinere in original...,)
Putem oare face o imputernicire la notar aici in Germania pentru o persoana din Romania care sa se ocupe in numele nostru (mama si cu mine) de contractul vanzare-cumparare cu noul proprietar? Mama vrea sa renunte la dreptul de uz fruct viager.

Multumesc anticipat
Cu stima
P. Haus
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
Paulina Haus, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți face procuri, dar e mult de alergat pentru mandatar. E nevoie și din partea mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare apartament cu clauza de uzufruct AndraSo AndraSo Buna ziua, Am un contract pe apartamentul mamei mele pe care mama a pastrat uzul fruct. Mama este de 5 ani intr-un centru specializat de gerontologie, fiin ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cetatean strain roxikira roxikira sotul meu are un apartament trecut pe nume..de la mama lui...exista un act de vanzare-cumparare in care se stipuleaza ca mama lui are drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)