avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinzare apartament cu clauza de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinzare apartament cu clauza de uzufruct

Buna ziua,

Am un contract pe apartamentul mamei mele pe care mama a pastrat uzul fruct.
Mama este de 5 ani intr-un centru specializat de gerontologie, fiin intr-un stadiu foarte avansat de alzeihmer.
As dori sa vand aparatamentul ca sa pot continua sa platesc ingrijirea in acest centru.
Mi s-a sfatuit sa o pun sub curatela, dar nu stiu daca dupa aceea cui trebuie sa ma adresez ca sa am dreptul de vanzare al apartamentului?
Care este cea mai buna solutie in acest caz precis ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:11, 1 Iunie 2012
Sunteti proprietara si puteti instraina bunul, insa cu respectarea uzufructului viager de catre noul proprietar.

Pentru a preintampina alte probleme pe vii tor ar fi bine sa o puneti sub interdictie pe mama dvs. Asta implica o actiune in instanta unde se va face si o expertiza INML care sa stabileasca existenta/inexistenta discernamantului.

Vanzarea apartamentului nu este conditionata de punerea sub interdictie.
Multumesc pentru raspunsul rapid si precis.
Daca o punem sub interdictie, carei instante trebuie sa ne adresam pentru a avea dreptul sa vindem apartamentul in plina propritate.(renuntarea la uzul fruct)
Multumesc !
Judecatoria de la domiciliul persoanei puse sub interdictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camin de batrani ppetruta ppetruta Buna ziua, am urmatoare situatie, am o batrana in intretinere care vrea sa-mi lase mostenire apartamentul, ma intereseaza ce se intampla cu apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament coproprietar bolnav alzheimer GIULIAMATEI GIULIAMATEI Buna ziua Tatal meu vrea sa vanda apartamentul in care locuieste si sa se mute intr-o garsoniera. Coproprietar este mama, bolnava de dementa alzheimer ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct ALIN_33 ALIN_33 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament care are ca drept de uzufruct viager pe soacra mea. Intrebarea mea este : Soacra mea poate sa vanda ... (vezi toată discuția)