avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de uzufruct

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui apartament care are ca drept de uzufruct viager pe soacra mea. Intrebarea mea este : Soacra mea poate sa vanda apartamentul, desi proprietari in contract, cu nuda proprietare suntem eu si sotia ?????
Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:48, 9 Noiembrie 2012
Nu poate sa vanda proprietatea pentru ca nu este a ei. Poate sa cedeze doar emolumentul - beneficiul - obtinut din urma uzufructului sau, mai simplu, poate inchiria apartamentul.
Pai pentru a vinde ceva, trebuie sa ai dreptul de proprietate asupra a cel ceva. Deci, in concluzie, nu poti vinde ce nu detii in proprietate, chiar daca detii dreptul de uz si de a beneficia de „fructe”.
OK.
Mai am o intrebare :
Dreptul ei de uzufruct poate fi donat(instrainat) unei alte persoane ????
Vanzarea sau donatia inseamna tot instrainare... deci nu, nu se poate.
@ALIN_33: aveti deja raspunsul!

u.b.i.k. a scris:

Poate sa cedeze doar emolumentul - beneficiul - obtinut din urma uzufructului sau, mai simplu, poate inchiria apartamentul.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate vs. uzufruct viager Pretorian Pretorian Buna ziua! Va rog sa imi spuneti mai in amanunt ce drepturi/obligatii au fiecare dintre cele doua pesoane: cea care detine nuda proprietate si cea care detine ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si dreptul de uzufruct viager orhidea orhidea ce inseamna sa fiu nud proprietar impreuna cu fratele meu,in urma decesului mamei mele,iar tatal meu a primit dreptul de uzufruct viager (vezi toată discuția)