avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Bună ziua!
Eu sunt în indemnizatie crestere copil și contractul meu de munca este suspendat pana pe data de 19.01.2018 am luat legătura cu patronul pentru a începe activitatea și mi-a spus ca firma a fost vândută. Am mers la itm Ploiești pentru a vedea cum reușesc sa dau de noii administratori de la itm mi-a spus sa fac sesizare la itm bucuresti deoarece sediul firmei este în București. Problema este ca toate datele pe care le am despre firmă nu mai sunt valabile. O alta problema este ca acum sunt însărcinată cu al doilea copil și în martie trebuie sa nasc și nu îmi pot depune actele pentru cel de al doilea prenatal. Ma poate îndruma sau ajuta cineva? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Elena Claudia , utilizator 16:44, 8 Ianuarie 2018
Spuneti-le celor de la ITM Prahova sa va spuna baza legala , in care un ITM detine astfel de informatii ???

Ca sa nu va plimbati degeaba la ITM sau sa primiti un raspuns ca nu detin astfel de informatii, adresati-va Registrului Comertului care detine aceste date.

Documentele necesare pentru înregistrarea menţiunii privind transmiterea părţilor de interes şi a părţilor sociale se depun la Reg. Comertului si nnu la ITM.
Am mers la registrul comerțului și firma apare încă în funcțiune iar la date de despre administrator apare decât un nume. Sediul social a expirat. Cum as putea legătură cu ei dacă datele pe care le am de la registru nu sunt bune? Cu acea informare de la registru am fost la itm si toată lumea ridica din umeri.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
Radu Elena Claudia, utilizator
In acest caz, este foarte greu de solutionat problema dvs... Degeaba mergeti la ITM pentru astfel de situatii.

Luati legatura din nou cu fostul patron si solicitati sa va puna in legatura cu noul patron ca sa puteti rezolva problema dvs.
Fostul patron mi-a spus ca a vândut dar nu ii cunoaște pe cumpărători i-a văzut decât când au semnat actele și atât. Dacă itm ul nu rezolva problema aceasta ca este de competenta lor atunci cine ma poate ajuta? Cum se poate o firma care a fost vândută de un an și jumătate și care nu a mai depus nici declarații la anaf nu a plătit nici contribuții nu o controlează nimeni?
Cine va spus ca este de competenta ITM-ului ? Cititi atributiile acestuia si dupa aceea lansati in spatiul virtual astfel de afirmatii.

Fostul patron trebuie sa aiba o copie de pe actul de cesiune a partilor sociale . Acolo scrie unde si cui a vandut.

Plata contributiilor este de domeniul ANAF-ului, Politiei si nicidecum de a altor institutii.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Anya90 Anya90 Buna seara ! Sunt in urmatoarea situatie , am fost in concediu de crestere copil pana in mai 2020 , in luna septembrie 2020 urmeaza sa nasc cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca suspendat si incheiat in acelasi an costea paclisan costea paclisan in iulie 2006 am ramas in concediu de ingrijire copil am primit indemnizatie 2 ani iar in 2008 am descoperit la itm ca firma la care am lucrat a fost radiata ... (vezi toată discuția)
Administrator societate piciu_nicu piciu_nicu Buna ziua, numele meu este Nicusor, am o problema legata de o societate deschise pe numele socrului meu de catre fostul patron la care a lucrat, acesta la ... (vezi toată discuția)