avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Nu realizez venitul minim brut pe economie adica 1900 ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Nu realizez venitul minim brut pe economie adica 1900 lei

Buna ziua !
La multi ani !
Sunt titularul unei Intreprinderi Individuala .
Urmeaza sa depun Declaratia 200 si 220 . Sunt pe sistem real . Oric um calculez , venitul meu brut este sub venitul minim pe economie pentru anul 2016 - 2017 . Pentru anul 2018 conform Declaratiei 220 este la fel .
Intrebarea mea este :
La un venit net de 800 lei/luna , cat voi plati impozit pe venit , contributia la CAS si CASS ?
Este nevoie sa depun vreun act ? Este valabila Declaratia 600 ? In 2013 am depus Declaratia 600 si nu am fost obligat sa platesc contributia la pensi daca am realizat mai putin de venitul minim pe economie .
Va rog sa indicati baza legala ( Legea , art. , etc. ..... )
Va multumesc anticipat .

Alte discuții în legătură

Cum fac sa cer la anaf recalcularea platilor anticipate pentru 2017? ContSters339305 ContSters339305 Am un PFA, in sistem real, deschis in iulie 2015. Anul acesta (2017), ANAF mi-a calculat, tot la trei luni, plati anticipate, dar pe baza venitului obtinut in ... (vezi toată discuția)
Model de impozitare pfa in sistem real? cum se calculeaza?? Mihai223 Mihai223 PFA in sistem real are obligatia de plata la pensi 31,5% din VENITUL DECLARAT (adica venitul pentru care doresc sa se asigure) + sanatate 5,5% (din VENITUL NET ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)