avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Organizatie internationala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Organizatie internationala

Buna ziua, am si eu o intrebare la care sper sa aflu raspunsul: Cum as putea infiinta un ONG impreuna cu un grup de colegi din 9 state europene? Care este procedura tinand cont ca fiecare coleg are cetatenie diferita? Unul din obiectele de activitate ar trebui sa fie promovarea afacerilor fiecarui stat in fiecare din cele 9 state.
Astept cu nerabdare un raspuns.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:38, 15 Octombrie 2009
a.cojocaru a scris:
Cum as putea infiinta un ONG impreuna cu un grup de colegi din 9 state europene? Care este procedura tinand cont ca fiecare coleg are cetatenie diferita? Unul din obiectele de activitate ar trebui sa fie promovarea afacerilor fiecarui stat in fiecare din cele 9 state.

Buna ziua,
Chiar daca colegii Dvs. sunt "din 9 state" asociatia pe care o doriti trebuie sa aiba un sediu social.
Daca doriti ca sediul ei sa fie in Romania, asociatia va fi ONG persoana juridica română, deci aplicabil ei este dreptul român.
In acest din urma caz, vedeti:
ORDONANŢÃ nr.26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii
actualizat cu modificarile din urmatoarele acte:
- O.G. nr. 37/2003
- Legea nr. 246/2005
- Legea nr. 305/2008 publicata in MOF nr. 855 din 19.12.2008.
Vizitati site-urile:
Fundatia Nationala pentru Dezvoltare Comunitara [ link extern ] /
Cu stima,
Epert judiciar Eugen Marcov

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundatie non-profit adosalva adosalva ...daca ma poate ajuta cineva,as dori sa stiu ce ar trebui sa fac pt a infiinta o fundatie non-profit...Intentionez sa aduc haine second hand,sa le vand si sa ... (vezi toată discuția)
Asociatii si fundatii ContSters89491 ContSters89491 as vrea si eu sa aflu legea asociatiilor si fundatiilor..sau ce acte normative le reglementeaza (vezi toată discuția)
Asociatii cristiangrecu cristiangrecu Stiu ca asociatiile pot avea persone remunerate. Aceste persoane pot fi dintre membri asociatiei? Spre exemplu functia de presedinte sau vivepresedinte ocupata ... (vezi toată discuția)