avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

-as dori sa ma interesezi ca si salariat cu carte de munca inrt-o luna de cate zile libere fara plata am dreptul fara a mi se afecta (intrerupere,continuitate sau vechime) . Deci cum am inteles la zilele fara plata angajatorul nu plateste dupa mine pe aceasta perioada nimic
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: daniel112211 , utilizator 21:51, 3 Ianuarie 2018
Indiferent de durata CFP , o zi , o luna , un an etc. , aceasta nu constituie vechime in munca.

art.153 (2) C.mun. : Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

In lipsa unor astfel de prevederi, durata CFP se poate stabili prin negociere directa cu angajatorul .
deci eu pot sa iau lunar 5-6 zile fara plata nu va afecta sa zicem contributia la pensii sau ma rog la vechime ? bine inteles convine si la angajator ca pe perioada aceasta nu plateste taxele spre stat(ma rog in 2017)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
daniel112211, utilizator
-pe intelesul meu eu lucrezi din 1990 fara intreruperi si nu as dorii ca in viitor sa am probleme sau la pensie sau la sanatate deci la contributii
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
daniel112211, utilizator
Durata CFP afecteaza stagiu de cotizare la pensie, la somaj si vechimea in munca.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca intrerupt 5 zile anusca_tc anusca_tc buna ziua, va rog sa imi spuneti care sunt consecintele in cazul intreruperii contractului de munca timp de 5 zile. lucrez la o societate in care pentru luna ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Erika13 Erika13 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele situatii: -la cate zile de concediu fara plata (pt rezolvarea problemelor persoanle) am dreptul pe an (lucrez ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic adimicu adimicu Buna seara, Va rog sa-mi dati si mie informatii referitoare la somajul tehnic: pe ce perioada se acorda, daca imi afecteaza acordarea concediului de odihna, ... (vezi toată discuția)