avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie CIC pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie CIC pentru al doilea copil

Buna ziua, avem un copil de 1 an si 10 luni, sotia mea a reluat serviciul, urmeaza sa ia stimulent de insertie, acum a ramans insarcinata cu sarcina de 6 saptamani si presupunem ca in iunie va intra in prenatal, postnatal apoi iar CIC. Avand in vedere formularea din lege conform carora persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară, in acest caz se pot lua in calculul celor 12 luni si cateva luni din primul CIC? Daca da, va rog sa ne spuneti in ce act normativ se precizeaza acest lucru. De asemenea, ce se va intampla cu stimulentul de insertie? Se va intrerupe la intrarea in prenatal sau la intrarea in CIC? Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Indemnizație pentru al doilea copil alexfelea alexfelea avocatnet.ro EXPLICĂM LEGISLAȚIA PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE în comunitatea avocatnet.ro 169 AZI NOU! Analizăm toate informațiile zilei și îți ... (vezi toată discuția)
Ce impozit pot plati ptr a beneficia de indemnizatie crestere copil mihaitaa mihaitaa daca declar la financiar ca vad de un copil, batran 2 ore pe zi pot sa platesc impozit ptr a beneficia peste cateva luni de indemnizatia de crestere copil (vezi toată discuția)
Supliment al 2 lea copil Alina vlasceanu Alina vlasceanu Ce conditii trebuie sa îndeplinim pt supliment pt al 2 lea copil si cât ar fi acela. Primul are 6 ani iar al 2 lea 3 luni. (vezi toată discuția)