avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ce impozit pot plati ptr a beneficia de indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ce impozit pot plati ptr a beneficia de indemnizatie crestere copil

daca declar la financiar ca vad de un copil, batran 2 ore pe zi pot sa platesc impozit ptr a beneficia peste cateva luni de indemnizatia de crestere copil
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 23 Noiembrie 2016
In ce baza veti declara asa ceva?

Aveti incheiat un c.i.m. ?
nici nu msi stiu ce gandesc sau vorbesc imi este teama ca nu o sa gasesc de munca si o sa am intrerupere intre contracte si o sa pierd indemnizatia daca peste o luna -doua raman insarcinata
pe data de 19 noembrie 2016 am fosta data afara si trebuie sa gasesc de munca in 14 zile daca nu gasesc o sa fie intrerupere intre contracte si deci nu o sa beneficiez de prenatal daca se intampla sa fiu insarcinata sau sa raman in urnatoarele luni ptr ca imi doresc foarte mult. Va multumesc
1. De concediu si de indemnizatia de maternitate (126 de zile , prenatal si postnatal) beneficiati numai daca aveti un stagiu minim de cotizare de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

2. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire onchita onchita Am lucrat (2 ani jumate)la firma x, pana la 15.08.2016, iar in perioada 16.08.2016 -07.11.2016 la firma y, urmand ca incepand cu 21.11.2016 sa recapat ... (vezi toată discuția)
Cum.pot beneficia de concediu prenatal karimi karimi Sunt absolventa de facultate in luna iulie a anului curent ,in luna iulie m am angajat si in prezent sunt insarcinata in 4luni.Mentionez ca am terminat fac la ... (vezi toată discuția)
Sarcina diana 8888 diana 8888 Buna ziua. Imi puteti spune daca pot beneficia de indemnizatie de crestere copil,daca eu nu am 12 luni lucrate neintreupt(am doar 9 luni lucrate legate) iar la ... (vezi toată discuția)