avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda emisa pe o persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda emisa pe o persoana decedata

Bună ziua,
Am următoarea situație:
Tatal meu a avut o masina pe care a vândut-o in 2010 pe baza unui contract de vânzare-cumpărare.
El a decedat în 2014 iar în 2017 a venit o amenda de la rovinieta pe numele lui, pentru autoturismul vândut.
Acum primăria îmi imputa mie, în calitate de moștenitor, aceasta amenda.
Ce pot face în aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:02, 3 Ianuarie 2018
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei sa dovediti ca masina era vanduta si tatal decedat.
Avand in vedere ca aveti 100% sanse de castig va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa fie deacord sa-si ia onorariul la terminarea dosarului.
Ce pot face în aceasta situație?

Sa le dati cu flit, sa le transmiteti ca amenzile nu se mostenesc.
Drepturile şi obligaţiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condiţiile dreptului comun, însă dispoziţiile NU sunt aplicabile în cazul obligaţiei de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică

Problema e alta , ca masina e inca pe rolul tatalui la fisc, ar trebui sa faceti ceva in privinta asta , ca impozit o sa ajungeti sa platiti pt ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta (proprietar decedat) Bisoblock Bisoblock Tatal meu a vandut masina unei persoane fara act de vanzare-cumparare. I-a dat toate actele. Dupa doua saptamani tata a decedat. Acum, dupa un an, am primit o ... (vezi toată discuția)
Transcriere auto Claudiu amos Claudiu amos Buna ziua. Am o problemă si nu stiu cum sa o scot la capăt si anume;in 2014 am cumărat o mașină de la cineva care nu era proprietar pe mașină.după mai ... (vezi toată discuția)
Model raspuns apel amenda cnair nick2018 nick2018 Am contestat o amenda de rovinieta primita in 2017 , in situatia in care masina s-a vandut in 4/2014. Am atasat la dosar copie contract vanzare cumparare, ... (vezi toată discuția)