avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda rovinieta (proprietar decedat)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda rovinieta (proprietar decedat)

Tatal meu a vandut masina unei persoane fara act de vanzare-cumparare. I-a dat toate actele. Dupa doua saptamani tata a decedat.
Acum, dupa un an, am primit o amenda pentru lipsa rovinieta. Ce patesc daca nu o platesc ?
Masina era pe numele lui si singura mostenire ramasa de la el. Casa si terenul le am direct de la bunica.
Cand a ajuns amenda, prin posta, am semnat de primire si mi-a cerut si datele din buletin. Inseamna cumva ca am recunoscut fapta ?
Cad in responsabilitatea mea aceste amenzi ? Tata avea acelasi domiciliu ca si mine.
Nu imi trebuie masina (era o Dacie veche).
Daca nu achitati amenda,autoritatea emitenta CNADNR va declina competenta recuperarii acesteia in favoarea autorittatii fiscale responsabile domiciliului proprietarului din acte
Amenda va va fi comunicata prin impunerea anuala 2016
Daca staruiti sa nu achitati amenda,riscati sa fiti executat silit
Masina era pe numele lui si singura mostenire ramasa de la el.

Daca bunul mobil a fost instrainat fara incheierea de contract de vanzare cumparare ,acesta a ramas in evidenta fiscala a tatalui dv,respectiv genereaza obligatii=impozit anual
Va veti mai confrunta cu problema suplimentara ca va trebui sa achitati si impozitul aferent bun mobil
Daca cunoasteti detinatorul bunului mobil,contactati-l in vederea incheierii formalitatilor legale de instrainare vehicul
Contestati amenda pe considerentele aratate, altfel, dupa trecerea termenului, nu mai aveti ce face in privinta amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Elena712 Elena712 Buna ziua, Detin un autovehicul cat B ptr care am luat o amenda de rovinieta in anul 2014, in data de 20 apr 2018 mi sa pus poprire pe cardul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto taxa recuperata mozesistvan mozesistvan Buna ziua Am o masina pe care as dori s-o vand, dar are taxa de poluare recuperata(peste 1000 euro, deci urmatorul proprietar clar nu o v-a plati). ... (vezi toată discuția)
Amenzi masina vanduta STorok STorok Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 ani tatal meu a vandut un autoturism, care momentan este la al 4-lea proprietar, dar pe care nu il cunoastem. Am inteles de ... (vezi toată discuția)