Buna ziua!
Urmeaza sa facem succesiunea dupa tatal meu,decedat anul trecut!
Tatal meu a decedat in ianuarie 2017, iar in aprilie 2017 i-a venit o amenda pt o masina vanduta anterior decesului (masina n-a fost inmatriculata de cumparator).Cei de la impozite si taxe,nu ne elibereaza actele necesare succesiunii fara plata acestei amenzi.Am demonstrat cu certificatul de deces si cu actul de vanzare cumparare al masinii ca masina a fost vanduta inaintea decesului si ca,aceasta contraventie a fost constatata dupa deces.
Este legal sa platim amenda respectiva?Cum pot rezolva fara plata acestei amenzi?Intre timp am facut demersurile necesare pt operarea in certificatul de inmatriculare al masinii al noului proprietar!
Va multumesc frumos!
Gresit dnul.GeorgeNeagu,conf.art.27 Cod Proc.Fiscala:"(1)Drepturile si obligatiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului in conditiile dreptului comun,dispozitiile art.23 ramanand aplicabile. (2)Dispozitiile alin.(1) nu sunt aplicabile in cazul obligatiei de plata a sumelor ce reprezinta amenzi aplicate, potrivit legii,debitorului persoana fizica."
Ca atare, in calitate de succesori nu trebuie sa platiti amenda, daca nu va elibereaza actele actionati in judecata.
Acte succesiune
mshboss
Buna ziua!
Urmeaza sa facem succesiunea dupa tatal meu,decedat anul trecut!
Tatal meu a decedat in ianuarie 2017, iar in aprilie 2017 i-a venit o amenda pt o ... (vezi toată discuția)