repartizarea cheltuielilor pt repararea acoperisului se face in functie de cota indiviza a proprietarului?si daca da se poate sa fiu dat in judecata pt. ca nu sunt de acord sa platesc suma egala cu ceilalti locatari pe scara fiind 12 apartamente cu 2,3si 4 camere eu avand apt cu 2 camere,seful scarii refuzand sa faca calculul in functie de suprafata motivand ca trebiue sa ne supunem majoritati.
Acoperisul este proprietate comuna, asa ca participa toata lumea, in functie de cota parte individa. Ca seful de scara e sarac cu duhul, il puteti aduce la realitate aratandu-i legea. Daca refuza, adresati o reclamatie la presedinte )prin posta cu confirmare de primire). Daca si presedintele e la fel de incuiat ca seful scarii, adresati-va primariei. Nu cred ca ar fi rau sa purtati o discutie si cu cenzorul. El este obligat sa verifice respectarea regulilor si a legilor.
Seful de scara, probabil administrator, bag seama ca el face socotelile pe-acolo, trebuie sa execute ce spune comitetul si presedintele asociatiei. Presedintele si comitetul asociatiei trebuie sa imparta aceste cheltuieli in conformitate cu Legea 230/2007 si cu HG 1588/2007, .....nu cum ii taie pe ei capul.
........................
Lasati sa va dea in judecata si acolo, la judecator, sa arate cum au impartit ei aceasta cheltuiala!!!!
Ce functie o mai fi si asta de sef de scara? Legislatia nu prevede asa ceva! Va referiti cumva la presedinte cand spuneti sef de scara? Intr-adevar, legislatia in materie prevede ca suportarea cheltuielilor pentru repararea acoperisului se face proportional cu cota parte indiviza. Prin hotararea adunarii generale a asociatiei insa, se poate stabili un alt mod de plata, de ex. aceiasi suma pentru fiecare apartament. Aceasta hotarare insa, trebuie sa respecte cu strictete cerintele legii cu privire la modul de adoptare. Aici cred ca ii veti putea prinde pe picior gresit si veti arata asta in fata instantei daca va vor da in judecata. Trebuie sa consultati cartea funciara colectiva a blocului sa vedeti toti proprietarii. sa comparati apoi cu actul de constituire al asociatiei sa vedeti daca figureaza tot proprietari.In final vazut daca s-a respectat modul de adoptare a hotararii: convocare, reconvocare, nr. de voturi. Deja cred ca v-am invatat niste artificii juridice! Va doresc mult succes!
Distinsa elga
in AP cu mai multe tronsoane sau scari,pentru o egala reprezentare in conducerea asociatiei ,se practica mandatarea reprezentantilor de scara, care sa faca parte din comitetul executiv .
@ione_scu
artificiile dvs juridice sunt depasite de ingineriile financiar-contabile,care se practica in unele AP ,pentru aburirea socotelilor si umflarea cotelor de intretinere individuala
Asa este. La noi comitetul este format din 10 persoane reprezentanti a 5 scari+ presedintele. De ce 2/sc? Unul este sef de scara( in principal se ocupa de cartea de imobil). Totusi pt realizarea cvorumului necesar unei sedinte nu este obligatorie prezenta reprezentantilor celor 5 scari. Cei 5+1 pot fi si din 3 scari. Probleme apar doar daca problema discutata se refera la o scara anume, dar in aceasta situatie nu se intampla sa lipseasca reprezentantul ei. Totusi sefii de scara au atributii limitate in administrare( prin delegare!)