avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... va rog ajutor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

va rog ajutor

buna ziua .
va rog sa ma ajutati intr-o problema
locuiesc la etajul 4 din 5 al unui bloc de proprietari, in apartamentul de deasupra mea nu locuieste nimeni ( proprietarul are o alta locuinta ), acum ca s-a dat drumul la caldura (avem centrala de scara) eu am probleme cu incalzirea in sensul ca , agentul termic nu mai urca pe coloana sa fac tot circuitul , din cauza ca proprietarul de deasupra mea a inchis caloriferele . eu pierd de doua ori , o data ca tavanul este rece si apoi ca tevile care formeaza coloanele de agent termic sun reci de la caloriferele mele in sus . administratorul se mai duce din cand in cand sa-i mai ceara cheile de la apartament sa poata aerisi coloana dar nu dureaza cateva ore dupa care se raceste iar.
administratorul spune ca nu il poate obliga sa lase caloriferele deschise pentru ca proprietarul de sus nu vrea sa platesaca . mentionez ca turul si returul la fiecare coloana nu au legatura inte ele.
va rog mult ce este de facut ? exista un cadru legal care sa reglementeze aceasta problema?

va multumesc din suflet
o zi bua in continuare.

Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 13:05, 16 Octombrie 2009
Normal ar trebui să fie și o altă aerisire.Trebuie să aveți un subsol tehnic.
Deasemeni stiind această situație trebuia să instalați in afara acelui
apartament o aerisire automată.
La noi s-a instalat in subsol langă contor un aparat de ”egalizare” a presiunii.
Acel aparat a fost instalat de firma care a instalat și contorul și are acest rol.,

Iertare.Am recitit.Aveți centrală de scară.Dar este valabil ce am postat.,cu
acel automat de aerisire.
doamna_marian a scris:

administratorul spune ca nu il poate obliga sa lase caloriferele deschise pentru ca proprietarul de sus nu vrea sa platesaca . mentionez ca turul si returul la fiecare coloana nu au legatura inte ele.
va rog mult ce este de facut ?

Daca tot nu plateste caldura, discutati cu presedintele ca, in cadrul comitetului, sa se decida debransarea acelui apartament de la instalatia de caldura. Debransarea se poate face din apartamentul dv cu robineti pe conductele verticale , cu T-euri, etc. Poate gasiti solutie tehnica, eventual sa se inchida circuitul in apartamentul dv care devine astfel ultimul etaj incalzit.
E buna solutia lui adriantot dar debransarea trebuie sa o ceara si sa o vrea proprietarul nu Asociatia! Legal nu il puteti obliga. Moral si civic puteti discuta cu proprietarul poate e intelegator si veti gasi o solutie impreuna.
Succes! ;)
greu administratorul trebuie sa faca aerisirea din subsol sau centrala de apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura bloc florian_m florian_m Buna ziua, Am rugamintea sa-mi precizati ce variante de solutionare exista pentru problema pe care o expun in continuare: - locuiesc la etajul 8 ... (vezi toată discuția)
Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
O parte dintre apartamente primesc caldura in baie,o alta parte nu primesc . ContSters192087 ContSters192087 Eu ma confrunt cu o problema si mai grava si nu gasesc rezolvare . Locuiesc intr-un apartament ,la prima scara,asadar intrun capat al blocului. Blocul ... (vezi toată discuția)