avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O parte dintre apartamente primesc caldura in baie,o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O parte dintre apartamente primesc caldura in baie,o alta parte nu primesc .

Eu ma confrunt cu o problema si mai grava si nu gasesc rezolvare .
Locuiesc intr-un apartament ,la prima scara,asadar intrun capat al blocului.
Blocul primeste caldura de la Centrala Ternica, situata in vecinatatea blocului,la circa 10 metri. Nu stiu ce defectiune are aceasta Centrala termica,cert este ca la mine in apartament nu ajunge caldura la calorifer in nicio camera . Doar pe teava care face circuitul apei pentru caldura are o temperatura mai mica de 20 de grade sa spun asa . Pe returul apei este absolut rece, rece.
Cert este ca la mine in apartament nu ajunge deloc caldura . Sunt nevoit sa folosesc radiatoare si calorifere electrice.
Cei de la centrala ,unde am facut sezizare se plang ca nu pot rezolva aceasta problema. Asociatia de Propietari care este situata chiar in scara unde locuiesc s-a dovedit de fiecare data incapabila de a-mi rezolva problema, cel mult,imi reduce din aceasta plata al caldurii, insa nu este o solutie rezonabila.
Ma chinui asa in ultimii 4-5 ani.
Cum sa procedez sa beneficiez si eu de caldura ?
Nu am posibilitatea de a ma debransa ,deoarece la noi in orasul Tulcea inca nu avem conectare la conducta de gaz metan. Sunt nevoit sa raman la incalzirea comuna ,insa pur si simplu la mine nu ajunge .
Daca le-am spus ca imi cumpar acele contoare repartitoare de caldura care sa le montez pe calorifer pentru a le dovedii ca nu primesc imi spun ca nu am acest drept decat daca si alte 4 familii cer acest lucru.
Cum Dumnezeu sa rezolv aceasta penibila situatie ?
Cineva nu-si indeplineste atributiile contractuale iar eu sufar de frig .
Cum sa fac sa fie bine ? Cui sa ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:53, 11 Februarie 2012
Coloanele la incalzire merg pe verticala , vecinu dv. de deasupra are caldura ?
Daca are problema este la dv. cand ati curatat sau aerisit caloriferul fiind si capat de coloana se poate aduna aerul in calorifer.
Exista posibilitatea sa se fi facut o lucrare mai de mult si ceva nu este bine cereti la asociatie sa trimita un instalator sa vada despre ce este vorba .
Iar in privinta repartitoarelor 80 % din proprietari trebuie sa fie de acord cu montarea repartitoarelor .
Buna ziua !
Intre timp am rezolvat problema. De sesizat ,tot sesizez de vreo 5 ani ,pana de curand fara succes .
Ma si mir ca am fost chinuit 5 ani, 5 ierni .
Pentru ca in Centrala Ternica ce furnizeaza caldura la mai multe blocuri, precum se stie, are cateva sisteme care nu functioneaza...
In cazul meu, a venit centralistul, a instalat o pompa la subsolul blocului astfel incat sa asigure un circuit corespunzator al apei in retea.
Practic o carpeala. Si vecinii imi multumesc pentru ca au mai multa caldura.
In apartament omul isi schimba caloriferele, isi cumpara teava noua,renoveaza, intretine insa ce este la subsolul blocului sau cat de functional a mai ramas circuitul agentului termic de la Centrala pana la intrarea in subsolul blocului locatarii propietari sunt foarte reticenti in a platii cheltuieli de reparatii. Poate un om simplu sa intretina si vechea Centrala de Cartier ?!
De unde atitia bani ? Ca sa nu mai spun ca ne pasa din ce in ce mai putin de omul de langa noi. Dovada este ca in ultimii 5 ani nu am avut caldura, chiar daca am tot sesizat si am cerut.
Asta-i viata ! Lumea in care traim.
Bine ca am rezolvat intre timp. Este chestia de noroc,pur si simplu .

Din pacate ,minunea a tinut exact 3 zile .
Ceilalti locatari s-au plans ca nu au ei caldura si sunt victima acestei situatii.
Primesc ei caldura si NU mai primesc eu.
Logic inteleg ca traseul conductei care furnizeaza caldura este astfel construit incat apa pleca in directii diferite . La mine in apartament nu ajunge . Probabil se pune o supapa, se inchide automat,din cauza unei defectiuni de traseu. Degeaba am sezizat la sefii adminiatratiei Centralei Termice . Au venit anul trecut, au vazut, n-au gasit rezolvare si au plecat. Am platit si aceasta expertiza si tot cu problema nerezolvata raman.
Fiind in minoritate sunt ignorat si sacrificat . In ciuda tuturor sezizarilor mele.
Oare daca fac plangere la Oficiul Jud. al Protectiei Cumparatorului am sanse de a-mi rezolva aceast situatie penibila ?!
Probabil, in urma cu vreo 5 ani cand s-au schimbat tevile pe intregul tronson unde locuiesc
s-a gresit lucrarea si de atunci sunt victima acestei situatii.
Nu mai stiu ce sa fac .
Suport pentru ca nu se vrea rezolvarea acestei probleme de catre cei din Centrala Termica.
Sunt incompetenti . Pentru ca nu stiu ei sa repare imi raspund prin reducerea chetuielilor cu caldura care mi s-ar cuvenii.
Eu va sfatuiesc sa procedati in felul urmator : cautati un nene instalator care sa intre la subsolul condominiului , sa inchida vanelele de tur si retur a 1/2 imobil si sa goleasca instalatia blocului numai 1/2 ( asta ca sa se evite risipa de apa), montati-va pe tevile orizontale de la dvs. din camera robineti pe tur si retur ( la toate caloriferele) , montati-va pe toate caloriferele robineti de aerisire, faceti o spalare a tuturor caloriferelor pe interior. Poate nu va pricepeti la termenii folositi, deaceea scrieti pe o bucata de hartie ce v-am scris eu si aratati hartia instalatorului. Succes.
P.S. Toti robinetii de pe tur si retur de la calorifere sa fie inchisi atunci cand se face umplerea instalatiei la inceputul sezonului de incalzire, atunci cand apare acel anunt de la furnizor ca se fac probe ale instalatiei care se lipeste pe usa de intrare a blocului. Logica este, ca stand cu robinetii inchisi toata mizeria de pe coloane se v-a ingramadi in instalatia vecinilor, iar dvs. o sa aveti caldura ca belferul.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
johnpescar, utilizator
Din pacate , problema este mult mai complicata .
Nu primesc caldura din cauza ca nu este bun circuitul agentului termic.
Rezolvarea este asa ; a venit administratora asociatiei de propietari , a constatat ca nu am caldura.
Tot ce poate face e sa nu ma puna la plata caldurii.
In rest ... nimic , poate la vara v-a gasii o rezolvare.
Uite asa , am devenit oltean . Adica pe considerentul ca am incalzire centrala am caloriferul electric chiar in mijlocul sufrageriei.
Traiasca individualismul si libertatea de a traii in frig !
Asta da progres !
Lasand ironia la o parte, oare ce lege trebuie sa consult sa intru si eu in legalitate ?

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor doamna_marian doamna_marian buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema locuiesc la etajul 4 din 5 al unui bloc de proprietari, in apartamentul de deasupra mea nu locuieste ... (vezi toată discuția)
Repartitoare ultimul etaj arsenik33 arsenik33 Locuiesc la etajul 10 si ma confrunt cu diverse probleme. Cea mai recenta e ca asociatia de proprietari a propus efectuarea unui bypass la caloriferele celor ... (vezi toată discuția)